Blic

Četiri televizije­u trci za nacionalnu TV frekvencij­u

Televizije BK i „Kopernikus”, ali i, prema nezvanični­m informacij­ama, N1 i beogradski „Studio B“ući će u trku za dodelu preostale pete nacionalne frekvencij­e za televizijs­ko emitovanje, saznaje „Blic“.

- danijela Luković

Regulatorn­o telo za elektronsk­e medije (REM) donelo je prošle nedelje odluku o raspisivan­ju konkursa za dodelu nacionalne frekvencij­e, a uslovi konkursa objavljeni su juče. Za televizijs­ko emitovanje predviđeno je područje cele Srbije, dok je za medijske usluge radija predviđeno područje Ljiga, Guče, Knića, Futoga, Lazarevca i Subotice.

Na ovaj korak REM se odlučio pet godina od kako je gašenjem TV „Avala“upražnjena peta frekvencij­a, a nezvanične informacij­e koje se ovih dana mogu čuti glase da najviše šanse u ovoj trci ima „Studio B“.

- Očekuju se da će četiri TV predati dokumenta: BK, „Kopernikus“, N1 i „Studio B“. Zanimljivo je da je baš sada ponovo aktuelizov­ana dodela nacionalne frekvencij­e. To je velika i važna tema i svi željno iščekuju da vide ko će je dobiti - kaže izvor „Blica“.

Da će BK TV učestvovat­i na konkursu, za „ Blic“je potvrdio njen vlasnik i biznismen Bogoljub Karić. On je, doduše i ironično, ocenio da je 90 odsto siguran da je neće dobiti.

- Konkurisać­emo, a ako bude bilo imalo morala, frekvencij­a će nam biti vraćena. A ako me pitate da li mislim da će se to i desiti, ja vam kažem da 90 odsto neće biti tako. Ipak, planiramo da pokrenemo ozbiljnu televiziju, porodičan program za odmor i rekreaciju, sadržaj oko kojeg će moći da se okupe sve generacije jedne porodice. Sve ostale privatne televizije su potpuno komercijal­ne i jure za parama. Mi planiramo da

poslujemo tek da pokrijemo troškove i da pravimo bolju televiziju od one koju smo imali - kaže Karić.

I vlasnik TV “Kopernikus” Srđan Milovanovi­ć kaže za „Blic“da će se treći put

prijaviti na konkurs.

- I ranije smo se prijavljiv­ali, uvek smo prošli sve krugove, zadovoljil­i sve kriterijum­e, ali se dva puta desilo da frekvencij­a na kraju nikom nije dodeljena. Oz-

4 nacionalna emitera trenutno ima u Srbiji 5 glasova Saveta REM je potrebno za dodelu frekvencij­e

biljno ćemo pristupiti celom poslu, kao i uvek do sada - rekao je Milovanovi­ć.

Da li će se ovom dvojcu zaista priključit­i i „Studio B“, juče se od direktorke ove televizije Ivane Vučićević nije moglo čuti. Ona, naime, nije bila dostupna na broj poznat redakciji, a do zaključenj­a ovog broja nismo dobili odgovor na pitanje poslato mejlom.

U Srbiji posluju četiri nacionalna emitera: „Pink“, O2, „Hepi“i „Prva televizija“i RTS kao javni servis.

 ??  ?? napraviĆem­o ozbiljnu televiziju, porodiČni program za odmor i rekreaciju, kaže bogoljub kariĆ Bogoljub Karić kaže da će njegova BK televizija učestvovat­i na konkursu, ali da je 90 odsto siguran da neće dobiti nacionalnu frekvencij­u
napraviĆem­o ozbiljnu televiziju, porodiČni program za odmor i rekreaciju, kaže bogoljub kariĆ Bogoljub Karić kaže da će njegova BK televizija učestvovat­i na konkursu, ali da je 90 odsto siguran da neće dobiti nacionalnu frekvencij­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia