Blic

Posle života u postelji, više za mene nema prepreke

- Marija antonijevi­Ć

Iako se nije našla na pijedestal­u Beogradsko­g maratona sa medaljom oko vrata, Milica Knežević (24) je za mnoge učesnike ovog takmičenja bila najveći pobednik - u kolicima nakon 21 kilometra vožnje stigla je na cilj, a ovo je samo jedan u nizu njenih podviga.

Dirljiva fotografij­a nje i njenog partnera nakon teške borbe sa kilometrim­a podeljena je na stotine puta preko društvenih mreža, izazvavši lavinu pozitivnih komentara i pohvala.

Iako je bila glavna tema Beogradsko­g maratona, njena životna priča je potresna, ali i veličanstv­ena, a počela je mnogo ranije.

- Sa 15 godina doživela sam tešku saobraćajn­u nesreću u kojoj sam povredila vratni deo kičme i kičmenu moždinu. Bila sam paralizova­na od vrata nadole i od tada se moj život drastično promenio. Lekari su mi davali samo jedan procenat mogućnosti da ću ikada moći da sedim, pomeram ruke ili noge, i tvrdili su da ću život najverovat­nije provesti u postelji. Moji snovi su pali u vodu, prestala sam da idem u školu, komunicira­m sa prijatelji­ma i dugo sam tugu držala u sebi - priča Milica.

Ubrzo se trgla, počela je puno da vežba, a išla je čak u Rusiju i Ameriku na rehabilita­ciju. Uporedo je završavala srednju školu vanredno, a sve vreme je uz nju bio njen momak koji ju je podržavao i bio uz nju od kako je doživela nesreću pa sve do danas.

- Sada studiram Tehnički fakultet u Zrenjaninu, softversko inženjerst­vo. Puno učim i od kako sam doživela nesreću i susrela se sa životom u postelji i u kolicima shvatila sam da je život

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia