Blic

UNIKREDIT BANKA IMA INOVATIVNO RADNO OKRUŽENJE Pametna kancelarij­a kao inspiracij­a za zaposlene

-

Unikredit banka svoje poslovanje unapređuje boljm okruženjem za svoje zaposlene. Dokaz toga je potpuno nov koncept poslovnih prostorija - Smart Working koji bankarima pruža i kutak za odmor i zabavu.

Sada na novoj adresi, u Ulici Jurija Gagarina 12, po prvi put jedna finansijsk­a institucij­a u Srbiji ima specijalno okruženje, a ujedno je Srbija prva u okviru Unikredit grupe koja je u regionu centralne i istočne Evrope omogućila svojim zaposlenim­a ovakve kancelarij­e.

- Novi poslovni prostor je u potpunosti otvoren i u njemu ne postoje nikakve fizičke barijere poput zidova ili vrata. Opremljen je najsavreme­nijim nameštajem i tehnologij­om, tako da je komunkacij­a zaposlenii­h digitalizo­vana, mobilnija, a jedni drugima su bliži i dostupniji. Napravljen­e su i različite zone za optimalan rad - od zona za timski rad, gde kolege mogu da se izdvoje i da, ne uznemirava­jući druge, zajednički obave sve aktivnosti, preko fokus zona koje obezbeđuju apsolutni mir i tišinu, do izdvojenog prostora gde mogu da obave poverljive i privatne razgovore. Pored toga, svaki sprat poseduje nekoliko sala za sastanke koje nose imena znamenitih pisaca, pesnika, naučnika, slikara i sportista iz naše istorije, a njih su birali upravo zaposleni - objašnjava­ju iz Unikredit banke.

U Unikredt banci primećuju i pozitivne rezultate koje je doneo nov prostor. Nakon nekoliko meseci, popularno nazvani ’Smart Working’ koncept je dodatno pospešio komunikaci­ju među zaposlenim­a, omogućivši da bolje razumeju jedni druge.

- Od samog početka cilj bio da kreiramo ambijent u kojem je zaposleni u centru pažnje, a ne prostor za arhivu. To smo učinili ne samo kroz promenu poslovnog prostora, već i kroz uvođenje dodatnih pogodnosti za naše zaposlene. Sada zaposleni ne samo da mogu da koriste različit prostor za obavljanje svakodnevn­ih aktivnosti, već i da sami kreiraju svoje radno vreme u skladu sa životnim navikama i obavezama.

Pored toga, odlučili smo i da svakom

zaposlenom za rođendan poklonimo slobodan dan koji mogu da provedu u društvu najmilijih. Mi želimo da se naši zaposleni osećaju prijatno na poslu, da znaju da rade u kompaniji koja zaista brine o njima i o ispunjenju njihovih potreba, da jednostavn­o postanemo najbolje mesto za rad - kaže Ivana Ivić, direktorka Direkcije ljudskih resursa Unikredit banke.

Prostor je dizajniran u skladu sa najsavreme­nijim trendovima, a svaki odabrani detalj je doprineo tome da prostor bude inspirativ­an i prijatan. Politika čistog stola je drastično smanjila obim štampanja i omogućila je i mnogo zdravije radno okruženje.

 ??  ?? ivana iviĆ, direktorka hr unikredit banke biznis laundž u prijatnom okruženju
ivana iviĆ, direktorka hr unikredit banke biznis laundž u prijatnom okruženju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia