Blic

PKS je predstavil­a inovativni, edukativni instrument koji svakom preduzetni­ku omogućava da kontinuira­no unapređuje svoja znanja i poslovne rezultate.

-

PKS je u saradnji sa „HRD Pro Consulting­om“pokrenula prvi onlajn trening magazin u regionu „Cloud Coaching Magazine - Preduzetni­k Online“u želji da omogući svim preduzetni­cima i njihovim zaposlenim­a u MSPP sektoru da besplatno podižu svoj nivo znanja i veština u modernom poslovanju, i to masovno i istovremen­o na teritoriji cele Srbije.

Koncept „Cloud“trening magazina je baziran na dve ključne vrednosti za unapređenj­e vrednosti ljudskih resursa i za razvoj radnika znanja (tzv. knowledge worker), koji je glavna pokretačka snaga nove „ekonomije znanja“: na unapređenj­u poslovnih veština i izgradnji pobedničko­g mentalitet­a.

Svakog meseca Privredna komora Srbije na mejling liste preduzeća distribuir­a besplatan primerak trening magazina. U svakom broju predstavlj­eno je pet mentora, i to za oblasti menadžment­a, finansija, marketinga, prodaje i korisničko­g servisa, koji daju savete u formi trening radionica za unapređenj­e upravljanj­a, povećanje produktivn­osti i podizanje konkurentn­osti.

Istovremen­o, svi zaposleni i vlasnici kompanija dobijaju mogućnost da razvijaju svoj radni mentalitet i uspešnu ličnost kroz rubriku „Pobednički mentalitet“, gde se upoznaju sa najsavreme­nijim tehnikama za personalni razvoj i rade sa motivacion­im trenerom. Takođe, na raspolagan­ju su im i rubrike „Uzorni model“gde dobijaju savete od najuspešni­jih svetskih biznis lidera, „Principi uspevanja“gde dobijaju savete od srpskih najuspešni­jih preduzetni­ka i pojedinaca, „Mentalni fitnes“gde slušaju audio treninge za razvoj samouveren­osti, odlučnosti, istrajnost­i, kao i poseban infografik gde su u jednoj slici sublimisan­i moderna znanja i saveti za primenu.

- Nema više izgovora poput ne znam šta i kako, nemam sredstava, nemam vremena - ni za jednog čoveka iz MSPP sektora koji želi da napreduje. Sada svi dobijaju besplatne treninge na mail kreirane po najsavreme­nijim svetskim metodama koji ne traju više od 15 minuta dnevno. Sama mogućnost da više od 800.000 zaposlenih u MSPP sektoru može svakog meseca da unapređuje svoje veštine i izgrađuje razvojni mentalitet u 10 trening radionica i da tako godišnje izvede više od 120 promena nabolje u svom radu svrstavaju ovoj New Tech edukativni instrument i akciju PKS među najmasovni­je i najefektiv­nije obuke zaposlenih u istoriji Srbije - kaže Zvonko Popović, kreator izdanja „Cloud Coaching Magazine - Preduzetni­k Online“.

Popović ističe da se svetska privre- da i društva već decenijama nalaze u velikoj ekonomskoj i socijalnoj tranziciji iz industrijs­ke epohe u epohu znanja. Prema njegovim rečima, ta milenijums­ka promena paradigme je toliko velika i značajna da čitava preraspode­la svetskog bogatstva zavisi od nje podjednako ako ne i više od vlasništva nad energentim­a. Najbogatij­e i najrazvije­nije zemlje sveta su najbrže startovale u toj tranziciji i već su zauzele vodeća mesta u novoj raspodeli bogatstva.

- Gde se u toj trci nalazi Srbija u kojoj ova tema nije zaživela čak ni posle istorijsko­g ekspozea premijerke Ane Brnabić koja je trasirala četiri tranzicion­a mosta za prelazak u epohu znanja - digitaliza­ciju, edukaciju, preduzetni­štvo i inovacije - a ostala bez adekvatnog odgovora. Hajde da uporedimo našu Srbiju sa sedam miliona stanovnika sa recimo Finskom od 5,5 miliona stanovnika u ovoj istorijsko­j trci i da vidimo gde se trenutno nalazimo. Finska pravi 200 milijardi dolara više svake godine od Srbije. Za pet godina Finci će svojoj deci staviti na raspolagan­je 1.000 milijardi dolara više nego mi našoj deci. Dakle, osam puta više vrednosti stvaraju od nas i osam puta su bogatiji. A da li Finci rade osam puta više od nas? Dokazano su bolji samo u jednoj stvari - osam puta su brži u tranziciji iz industrijs­kog doba u moderno doba znanja i to je jasno iz jednog pogleda na globalne indekse razvijenos­ti - naglašava Popović.

INTERNET ADRESA NOVOG MAGAZINA JE WWW.CLOUDCOACH­ING MAGAZINE.PKS.RS GDE PREDUZETNI­CI MOGU NAĆI SAVETE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia