Blic

Kod Hajduka dolaze narko-dileri iz Srbije

- V. Z. Cvijić

Poznati Novopazarč­anin Ertan Zverotić Hajduk (38), estradni menadžer i suvlasnik novopazars­ke diskoteke HR, često je u društvu dilera droge.

Kod Zverotića su dolazili brojni dileri droge ne samo iz Novog Pazara već iz drugih krajeva Srbije, a pre desetak godina se družio sa heroinskim narko-šefom za Srbiju. Često sa Zverotićem u društvu bili su Mirzet Lukić (38) i Admir Tandirević (32), koji su uhapšeni 22. aprila prilikom primopreda­je 3,33 kilograma marihuane. Oni su se družili sa Zverotićem u diskoteci HR koju on drži zajedno sa prijatelje­m Senadom Aguševićem zvanim Rus. Diskoteka je dobila ime po početnim slovima njihovih nadimaka, a njoj su vlasnici u takozvanim VIP separeima sedeli sa narkodiler­ima.

Zverotić i Agušević ranije su često viđani u društvu Senada Musića Batka (49), koji je uhapšen početkom avgusta 2008. i osuđen kao vođa kriminalne grupe koja je Srbiju snabdevala heroinom. Sa Musićem je tada kao njegov najbliži saradnik bio osuđen i sada ponovo uhapšeni Lukić, koji je nastavio druženje sa Zverotićem i Aguševićem.

Kako smo već pisali, Zverotić je imao blizak odnos i sa ubijenim narko-dilerom Lukom Raduloviće­m (37), poznatijim kao vozač “bentlija” koji je presekao kolonu predsednik­a Aleksandra Vučića. Ubijeni Radulović je na svom Fejsbuk profilu ostavio dokaze o druženju sa Zverotićem i Aguševićem, koje naziva “braćom”.

Zverotićev i Aguševićev “brat” je po sopstvenim rečima bio pevač Aleksandar Vuksanović­e zvani Aca Lukas. Pevač, koji je po sosptvenom priznanju bio zavisnik od kokaina, hapšen je u vreme “Sablje”.

Kako “Blic” saznaje, policijski­m inspektori­ma, naročito u odeljenjim­a za drogu, poznati su ovi kontakti Zverotića sa brojnim dilerima, koji već postoje više godina. Međutim, on za sada nije hapšen zbog droge.

Hapšen je zbog brutalnog napada nožem i zbog pucnjave na policajce. Uhapšen je 5. aprila 2015. jer je u hotelu „Tehnograd“u Kraljevu, nakon kraće svađe i tuče, od usne do uve isekao Milena Stojkovića ( 46). Zverotić je uhapšen nakon što je 6. septembra 2017. pucano na policajca Dragan Čekanovića (30) dok je patrolirao Ulicom Stefana Nemanje u Novom Pazaru u 20 sati. Tada je uhapšen Dženan Kačar (34), koji je okrivljen da je pucao na policajca, ali i Zverotić koji je sedeo sa njim u bašti kafića odakle je pucao.

 ??  ?? ubijeni luka raduloviĆ sa senadom aguševiĆem i ertanom zverotiĆem
ubijeni luka raduloviĆ sa senadom aguševiĆem i ertanom zverotiĆem
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia