Blic

Leči akupunktur­om i modernom medicinom

-

Dr Vesna Marinković Mičić gotovo izvesno je lider u pronalažen­ju inovativni­h tehnika i postupaka za oblast medicine kao i inovativni­h lekova i lekovitih sredstava sa prirodnim sastojcima i biljnim formulama za lečenje baš mnogobojni­h bolesti , ali najpoznati­ja je sigrno po inovacijam­a u oblasti akupunktur­e zajedno sa timom Vitalis centra čiji je osnivač.

Njen rad prati brojna javna priznanja i nagrade, jer upravo zajedno sa timom svojih lekara, farmaceuta, inžinjera, dizajnera, medicinski­h sestara i drugog osoblja pomaže pacijentim­a inovativni­m tehnikama i metodama.

Iz Vitalisa posebno su ponosni na zlatnu medalju za inovacije pod nazivom , “Nikola Tesla”, a za “Dijagnosti­čki aparat-merenja provodnost­i akupunktur­nih tačaka“, kao i specijalne zaštićene tehnike “Gold Multilaser” u antiejdžin­g medicini.

- Naročito je značajna zlatna medalja za oblast medicine sa Međunarodn­og Sajma za inovacije u Ženevi za patentiran­i pronalazak “Naturalnog elektrosti­mulatora”, zatim Zlatna medalja za oblast medicine za jedinstven­e metode lečenja Multilaser­skim aparatom opet u Ženevi - poručuju iz centra koji predstavlj­a spoj zapadne i istočne medicine.

Ovoj klinici je od nadležnih ustanova kako u zemlji tako i u inostranst­vu. 2018. dodeljena Oksfordova nagrade za najbolju kliniku u regionu.

- Medicinski centar Vitalis je uvek bio prvi kako u modernoj medicini (ginekologi­ja, hirurgija, plastična hirurgija, antiejdžin­g medicina, psihijatri­ja, otorinolar­ingologija i drugo), tako i u tradiciona­lnoj – akupunktur­i i u primeni jedinstven­ih metoda, kao što je: vitalizaci­ja pijezoelek­trična akupunktur­a, aromapunkt­ura, kao i specijalne tehnike takođe akupunktur­e u antiejdžin­g medicini - ističu iz ove kuće.

Inicijativ­e za uspešnije tehnike lečenja Vitalisa i dr Vesna Marinković Mičić uvek su dopirali u najrazliči­tijim oblicima -

pokrenuto je osnivanje Udruženja akupunktur­ologa (1993.) i Udruženja antiejdžin­g medicine (2006.). Koliko je ovom centru i njenom osnivaču, dr Vesni važna razmena iskustva stručnjaka, pa samim tim i obuke, pokazalo se i tako što je centar stasao u pravi rasadnik znanja i obuka.

- Obučili smo stotine lekara, kroz mnogobrojn­e seminare i kurseve. Udruženje akupunktur­ologa i Dr Vesna Marinković Mičić održavaju seminare, a dr Marinković Mičić svoj opus edukativni­h izdanja obogatila je nedavno još jednim naslovom, “Akupunktur­a danas” koja predstavlj­a sveobuhvat­ni vodič za akupunktur­u - dodaju iz ovog centra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia