Blic

NOVA MOTO SREDNJA KLASA

- Ana laĐareviĆ

Motorola vrlo strpljivo gradi svoje mesto na tržištu mobilnih telefona. Uglavnom izlaze sa cenovno umerenim uređajima koji po kvalitetu dosta dobro stoje u odnosu na konkurenci­ju. Nova serija g6 bi trebalo da bude još jedan dokaz za to.

Moto pod okriljem lenova, nedavno je predstavio tri nova telefona. Najzanimlj­iviji među njima je novi moto g6 plus. On ima dijagonalu od 5,9 inča, sa odnosom dimenzija od 18:9. To telefon čini zgodnim za držanje i korišćenje. Ima Full HD Max Vision displej, dualnu kameru sa širokim f/1.7 sočivom i veličinom piksela od 1.4um. Ovo bi trebalo da obezbedi bolji kvalitet slikanja u noćnim uslovima a ostaje da proverimo koliko je to moguće sa modelom koji košta 299 evra. Uz ovu cenu, Motorola opet „gađa“srednju klasu u kojoj se i do sada odlično snalazila.

Nešto manja, po dimenzijam­a, opcija u novoj Moto ponudi je model moto g6. I on takođe dolazi sa Full HD Max Vision displejom ali od 5,7 inča. Pozadina uređaja je od 3D stakla što ga negde, bar po dizajnu približava premijum modelima. Kamera je dualna, od 5 i 12 MP. Telefon je propraćen baterijom od 3000 mAh i opcijom brzog punjenja uz Turbo Power 15 punjač koji dolazi uz telefon. Unutra je spakovan osmojezgar­ni procesor od 1.8 GHz koji bi trebalo da da sasvim pristojnu brzinu telefonu. Cena je 249 evra.

Na kraju, tu je moto g6 play. Zanimljivo je da je ovaj telefon najavljen rečenicom „zabavljaj se danas, napuni ga sutra“, motorola se na to odlučila zbog masivne baterije koja je ugrađena na telefonu. Ona ima 4000 mAh i prema fabričkim podacima može da izdrži čak i do 36 sati bez punjenja. Telefon ima osmojezgar­ni procesor od 1,4 GHz koji će vam obezbediti brzinu potrebnu da pristupite slikama, aplikacija­ma i svemu ostalom bez ikakvog baga ili zastajkiva­nja. Ekran ima 5,7 inča sa Max Vision displejem i odnosom dimenzija od 18:9. Kamera ima 13MP sa autofokuso­m sa faznom detekcijom (PDAF - phase detection autofocus), koji omogućava brzo fokusiranj­e. Selfi kamera ima 8 MP, a cena je 199 evra.

 ??  ?? moto g6 plus za 299 evra spada u srednju klasu telefona
moto g6 plus za 299 evra spada u srednju klasu telefona
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia