Blic

Jelenić: Cilj odbrana olimpijsko­g zlata!

Kako je “Blic” i najavio, naš vaterpolo će u naredne četiri godine voditi naš proslavlje­ni as i prvi čovek VK Crvena zvezda. Ikodinović potpredsed­nik.

- S. Matović

Viktor Jelenić je od juče novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije. On je na izbornoj skupštini izabran sa 38 glasova za, jednim uzdržanim i jednim protiv. Bivši centar naše reprezenta­cije bio je jedini kandidat na izborima imajući u vidu da niko osim njega nije bio spreman da uđe u trku.

Jelenić je u Savezu predstavio plan i program rada za period od 2018. do 2022. godine nakon čega se pristupilo glasanju, na kome je poverenje dobio apsolutnom većinom. Za potpredsed­nika Saveza odabrao je još jedno proslavlje­nog vaterpolis­tu, Danila Ikodinović­a.

- Hvala vam na poverenju. Nadam se da ćemo realizovat­i zacrtane primarne planove, pa da jednog dana, kada budem odlazio, mogu da vas pogledam u oči. Hvala i bivšem predsednik­u Krivokapić­u koji je vodio Savez na sjajan način. Primarni cilj je olimpijsko zlato sa muškom reprezenta­cijom na narednim Igrama, a kod dama - populariza­cija ovog sporta - poručio je Jelenić.

Jelenić je ulogu funkcioner­a započeo u svojoj kući. Stvorio je evropsku Crvenu

zvezdu. Sa crveno-belima je kao predsednik kluba dva puta bio prvak Srbije u sezonama 2012/13. i 2013/14, a istih godina je uzeo i nacionalni kup. Bile su to sjajne godine za crveno-bele pošto su 2013. godine osvojili i Ligu šampiona.

Jelenić se proslavio i kao

igrač. Na centarskoj poziciji reprezenta­cije osvojio je sve što se moglo osvojiti, bio je svetski i evropski šampion sa SFRJ, a u riznici trofeja ima i bronzanu medalju sa Olimpijski­h igara 2000. u Sidneju, kao i srebro sa Olimpijski­h igara u Atini 2004.

 ??  ?? prvi i drugi Čovek našeg vaterpola: ikodinoviĆ i jeleniĆ
prvi i drugi Čovek našeg vaterpola: ikodinoviĆ i jeleniĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia