Blic

Radonjić i Adžić za Ligu šampiona

- Veljko ivanoviĆ

U pregovorim­a smo, očekujem da ostanu u crveno-belom dresu, veliki su talenti i budući A reprezenta­tivci - kaže Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih.

Kako stoje stvari, Crvena zvezda će igrati kvalifikac­ije za Ligu šampiona, najavljuju u Ljutice Bogdana grandiozne planove oko tog takmičenja, ali nejasno je sa kakvim će timom crveno-beli započeti tu misiju. U srpskom fudbalu, pa i u Zvezdi, parola je jasna - svi su na prodaju da bi se preživelo. Međutim, sve su prilike da će se u novoj sezoni kao perjanice izdići Nemanja Radonjić i Luka Adžić.

Dva bisera koja stanuju na “Marakani” budućnost su ne samo Zvezde, već i Srbije. U prelaznom roku nove sredine trebalo bi da pronađu Slavoljub Srnić i Nemanja Milić, što otvara Adžiću mesto da, uz neprikosno­venog Radonjića, zapleše u ritmu sambe kao standardni prvotimac. Nije teško zamisliti njih dvojicu kako bacaju u nesvest odbrambene igrače protivnika. Majstori su, tu nema zbora.

Adžinju na zimu ističe ugovor sa klubom, ali čini se da je njegova budućnost jasno definisana.

- Krenuli su razgovori oko novog ugovora Adžića. Očekujem da će se sve povoljno završiti i da će Luka nastaviti tamo gde mu je i mesto - u Crvenoj zvezdi - kaže za “Blic” Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih.

Radonjić i Adžić su toliko potkovani i kvalitetni da jednostavn­o treba neko čudo da se desi da oni ne ostave zapažen trag u Ljutice Bogdana i ne ostvare odlične karijere.

- To su fudbaleri koji prave razliku. Imaju ono što nijednim posebnim radom ne može da se stekne - prirodan talenat. Obojica su brzi, poseduju odličan

udarac desnom nogom.

Što je posebno važno, mogu da budu od neprocenji­ve važnostu u uslovima u kojima Crvena zvezda igra, a to je na protivničk­oj trećini terena, gde je odbrana gusta. Jer nepredvidi­vi su i u svakom momentu mogu da naprave nešto neočekivan­o i donesu dobar rezultat Zvezdi. Očekujem da budu vrhunski fudbaleri. Imaju obojica sve predispozi­cije, nagoveštav­aju mnogo. Mladi su i smatram da će postati reprezenta­tivci.

Adžić prefi-

njenog kova, majstor poteza i slobodnjak, Radonjić brz kao metak i bezobrazno hrabar. Pravi tandem za najviše domete.

- Verujem da će mnogo da pruže Zvezdi u narednoj godini. Barem su moja očekivanja takva. Oni napreduju iz dana u dan i šteta bi bilo da ne eksplodira­ju i idućoj sezoni. Radonjić se već profilisao, a pred Adžićem je još dokazivanj­a, imao je solidnu minutažu za svoje godine - zaključio je Mrkela.

Njima je naredne sezone

mesto u Zvezdi

- kaže Mrkela, direktor kluba

 ??  ??
 ??  ?? crveno-beli tandem buduĆnosti: luka adžiĆ i nemanja radonjiĆ
crveno-beli tandem buduĆnosti: luka adžiĆ i nemanja radonjiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia