Blic

Portugalac je ove sezone u svim takmičenji­ma postigao 42 gola na 39 utakmica, a prošle godine u dvomeču četvrtfina­la LŠ uništio je sam Bavarce sa pet golova.

- Veljko ivanoviĆ

Večerašnji duel između dva evropska velikana po mnogo čemu je zanimljiv. Najpre, biće to treći uzastopni međusobni duel Nemaca i Španaca, koji se, gle čuda, odigrao u Ligi šampiona, i to baš u aprilu. Prošle godine u dvomeču četvrtfina­la „ kraljevski“klub je bio bolji od Nemaca 4:2 (1:2) posle produžetak­a, a od ukupno šest golova Reala, Kristijano je postigao čak pet! Aprila 2014. u polufinalu Madriđani su izbacili Bajern ukupnim rezultatom 5: 0 ( 4: 0, 0: 1) uz dva gola Ronalda, a u polufinalu 2012. dva gola Portugalca u revanšu u Madridu (2:2 posle produžetak­a) nisu bila dovoljna da anuliraju trijumf Bavaraca (2:1) iz Minhena. Ronaldo je, dakle, na poslednjih šest međusobnih duela čak devet puta tresao mrežu Bajerna.

- Trebalo bi da verujemo da će i drugi igrači, ne samo Ronaldo, da naprave razliku u Minhenu. Kristijano je fantastiča­n igrač, u odličnoj je formi, ali fokus ne smeda sme da bude samo na njemu. Nećemo ništa menjati, moramo ostati pozitivni i koncentris­ani kako bismo odbranili titulu Lige šampiona - rekao je trener Reala Zinedin Zidan, koji je za samo dve godine osvojio dva pehara namenjena pobed- niku LŠ.

Šta reći tek o sudaru ljudi koji sede na suparnički­m klupama. Jup Hankes je predvodio Real do titule prvaka Evrope 1998. godine, kada je u finalu golom Predraga Mijatovića savladan Juventus (1:0), čiji dres je tada nosio aktuelni trener „kraljevsko­g“kluba - Zinedin Zidan.

- Imam nekoliko fenomenaln­ih sećanja vezanih za Ligu šampiona, posebno ono iz 1998. i finala u Amsterdamu­protiv sterdamu protiv v Juventusa. Bio je fantastiča­n osećaj čuti zviždaljku koja je označila kraj meča, kada je Real posle 32 godine ponovo postao prvak Evrope. To je istorija, a što se tiče današnjice, nadam se da ću protiv mog nekadašnje­g kluba izboriti finale. Za mene nema favorita, ali imam dobar osećaj. Suočio sam se s nekim fantastičn­im trenerima, kao što su Krojf i Lipi, a stvarno mi se sviđa način na koji Real igra fudbal pod Zidanom. Ronaldo? Kristijano ima neverovatn­u karijeru. Ali mi smo analiziral­i protivnika i pripremili se za pobedu. Imamo Levandovsk­og, koji je postigao 39 golova, tako da se postavlja pitanje ko će ga zaustaviti - poručio je Hajnkes.

Inače, Real je dobio pet poslednjih međusobnih duela sa Bajernom. Gledajući ukupnu statistiku, ova dva rivala su gotovo sasvim izjednače izjednačen­a. Oba kluba imaju po 11 pobeda, uz dva remija,j remija, a ggo gol razlika je 37:36 u korist Španaca. To, naravno, ništa ne mora da znači, jer ve večerašnju utakmicu mogu m da prelome p perjanice ekipa, Ro Ronaldo ili Levando Levandovsk­i, odnosno lucidne ideje dv dva izvanredna t trenera - Jupa Ha Hajnkesa i Zinedina Zidana.

Ovos Ovosezonsk­a statist statistika što se tiče učinka zve zvezda oba protivn protivnika na strani je Ronalda. Portugalac Portug je u svim takmičenji­ma takmi postigao 42 gola na 39 utakmica, utakmica dok je Levandovsk­i na n 39 mečeva upisao 43 pogotka. Ali što se Lige š šampiona tiče, Ronaldo je tu car pošto je postigao posti čak 15 golova na 1 10 duela, Levandovsk­i ima im samo pet golova na kontu iz devet susreta.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia