Blic

Mitrović prodaje Pink BH i Pink M, ne i Pink Srbiju

Televizija „Pink” saopštila je da je vlasnik ove kuće Željko Mitrović doneo odluku da uđe u završnicu procesa prodaje televizije „Pink BH” u Bosni i Hercegovin­i i „Pink M” u Crnoj Gori”. „PINK“SE OGLASIO U VEZI SA SPEKULACIJ­AMA DA SE KOMPANIJA PRODAJE

- M. Tašković

“Ove dve televizije čine samo pet odsto u strukturi prihoda Pink Media Grupe i nisu kompatibil­ne sa budućim digitalnim razvojnim planom ove grupe”, piše u saopštenju „Pinka“.

Kako se dalje navodi, „Pink“(Pink Internatio­nal Company) će po hitnom postupku otkupiti 10 odsto vlasništva televizije „Pink“, tako da će Željko Mitrović sa sadasnjih 90 odsto vlasništva ponovo postati vlasnik udela od 100 odsto. Tih 10 odsto nalazi se, prema po- dacima sa Agencije za privredne registre, u vlasništvu “Dajrekt medije”.

Pink je najavio puštanje četiri nova kanala od septembra ove godine, i saopštio i da je započeo izgradnju 4k digital studija specijaliz­ovanog za SGI, virtuelnu realnost i gejming.

Mediji su prethodnih dana pisali da je Mitrović dobio ponudu da proda celu Pink grupu jednom američkom investicio­nom fondu za 480 miliona evra.

Mitrović je nedavno izjavio da pregovori o prodaji dve televizije u Bih i Crnoj Gori nisu u vezi s eventualni­m problemima u njegovoj kompaniji. On je rekao da je njegova kompanija “među deset vodećih u Srbiji kada je reč o EBITDA margini (odnos prihoda i profita, prim. aut.) odnosno ostvarenom profitu. Vlasnik “Pinka” naglasio je da niko od državnih zvaničnika nije uključen u razgovore o prodaji.

Inače, “Pink medija grupa“pored “Pink BH” i “Pink M” obuhvata još ukupno pet pojedinačn­ih, nezavisnih kompanija: Pink internatio­nal company, RTV Pink, Pink film internatio­nal, muzičku produkciju “Siti rekords” i avio-kompaniju “Er Pink”.

“Pink” televizija je jedna od prvih medijskih kompanija u privatnom vlasništvu pošto je osnovana 1993. godine. Od tada je postala možda i najkomerci­jalniji medijski operater u zemlji. Mitrovićev­a kompanija zapošljava više stotina radnika, a samo u matičnoj “Pink Internatio­nal Company”, prema podacima Agencije za privredne registre, radi 665 ljudi.

 ??  ?? „ pink“najavio puštanje još Četiri kanala od septembra, a mitroviĆ otkup 10 odsto vlasništva od „ dajrekt medije“
„ pink“najavio puštanje još Četiri kanala od septembra, a mitroviĆ otkup 10 odsto vlasništva od „ dajrekt medije“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia