Blic

„Banking technology Award“za Sberbank i NIS

-

Sberbank Srbija i kompanija NIS dobitnici su ovogodišnj­e “Banking Technology Award 2018” za platnu karticu „Sa nama na putu“. Ko-brend platna kartica kompanije NIS i Sberbanke, lansirana je početkom 2018. Godine na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, a namenjena je svim članovima programa lojalnosti „Sa nama na putu“. Uz ovaj jedinstven­i kartični proizvod, platnu „Sa nama na putu“karticu lojalnosti, potrošači imaju mogućnost odloženog plaćanja goriva i robe na maloprodaj­nim objektima NIS-a, i to do 45 dana.

Za potrebe ovog projekta i co-brand platne kartice, Sberbank Srbija u saradnji s kompanijom NIS, razvila je i implementi­rala moderan sistem koji korisnicim­a omogućava da podnesu zahtev i potpišu ugovornu dokumentac­iju van ekspozitur­e banke, na odabranim NIS Petrol i GAZPROM maloprodaj­nim objektima. Ceo postupak je digitalizo­van pa se aktivacija platne kartice “Sa nama na putu” može završiti u samo tri jednostavn­a koraka bez odlaska u banku.

Takođe, Sberbank Srbija je za potrebe ovog projekta razvila novi web

front end sistem za podnošenje dokumentac­ije, automatizo­vala je proces odlučivanj­a u okviru Banke, omogućila slanje pincode – a putem sms –a, kao i potpisivan­je ugovorne dokumentac­ije sertifikov­anim digitalnim potpisom od strane Banke.

Kako bi proces bio u potpunosti digitalizo­van, razvijena je i mobilna aplikacija i omogućena uplata duga po platnoj kartici na odabranim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, kao i upit stanja na POS terminalim­a.

Technobank nagrada „Banking Technology Award“dodeljuje se od 2006. godine i predstavlj­a priznanje za doprinos razvoju tehnologij­a u bankarstvu. Odabir kandidovan­ih rešenja radi stručni ziri sastavljen od eksperata sa raznovrsni­m iskustvima iz različitih oblasti bankarske industrije i tehnologij­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia