Blic

Pravda spora i nedostižna

- JELENA PAUNOVIĆ, UREDNIK

Mihalj Kertes, čovek od poverenja Slobodana Miloševića, već 36 meseci odlaže odlazak u zatvor! Rešetke mu se ne mile, pa na konto bolesti izbegava da ode tamo gde mu je mesto po odluci svih sudova u Srbiji. Poslednji put u martu je na tri meseca odložio robiju jer mu je lekar rekao da je za njega najbolje da bude kod kuće i da se leči da bi što bezbolnije podneo dve i po godine života u zatvoru.

Sedamdeset­ogodišnji Kertes je od 2015. godine najmanje deset puta odlagao robiju. Protiv njega je vođeno šest krivičnih postupaka, a osuđen je samo zbog ilegalnog uvoza cigareta. Sud je rekao svoje, Apelacioni sud potvrdio - da je Kertes kriv i da za to mora da odgovara. Međutim, pravda je spora i za pojedince poput u javnosti poznatog Bracike - nedostižna. Sve u skladu sa zakonom, tvrde u beogradsko­m Drugom osnovnom sudu, koji imaju poslednju podebelu medicinsku dokumentac­iju, ali ne znaju tačan broj puta koliko su mu dozvolili da odloži odlazak na robiju.

#

Politički kameleon Kertes bez stida i srama uvek je birao najjače

Za ovog naprednjač­kog „omladinca“iz Bačke Palanke predsednik Srbije Aleksandar Vučić je davno rekao da „ni sam ne zna koliko je miliona ukrao“. Bracika je svoju poslednju oslobađaju­ću presudu po optužbi da je dobio više državnih stanova dočekao kao član glavnog odbora SNS-a.

Jednom se živi, Kertesov je moto! On je za svog života prešao dug put od lovokradic­e, nesuđenog socijalnog radnika, jogurt revocionar­a, nosača novca na Kipar, švercera cigareta, pa do asistenta ubica. Kako bilo da bilo, on je i dalje jedna od najsjajnij­ih zvezda političke scene. Kameleon bez stida i srama bira najjače, doduše imao je jedan pogrešan potez, i to nakon petooktoba­rskih demokratsk­ih promena.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia