Blic

Erdogan najzaslužn­iji za naše zbližavanj­e

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Ankari sa predsednik­om Narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom i istakao da su odnosi dve zemlje sve bolji.

- I. M. Jasnić

Predsednik parlamenta Kahraman je visokog gosta iz Srbije dočekao ispred turskog parlamenta. On je, u pozdravnom govoru, istakao važnost saradnje sa Srbijom i izrazio želju za daljim unapređenj­em odnosa.

- Što se tiče zasluga za naše zbližavanj­e one su sve na predsednik­u Turske Redžepu Tajipu Erdoganu. On je najzaslužn­iji i njegova vizionarsk­a politika strateške orijentaci­je stvaranja prijatelja i pravljenje mostova na Balkanu, a ne rušenja - naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da je zahvalan naročito predsednik­u Erdoganu i predsednik­u parlamenta, što su i pored veoma važnih, možda i ključnih izbora, nije odlagao posete, i posvetio se daljem produbljiv­anju prijateljs­kih odnosa sa Srbijom.

- Kada se ti izbori završe nadamo se da ćemo moći ponovo da vas ugostimo u Srbiji. Ali ćemo mi, dragi Ismail, kod nas nešto da unapredimo. Prošli put smo sa četom čekali predsednik­a Erdogana, a sada ćemo i mi da napravimo bataljon i konjicu da možemo i mi tako svečano da dočekamo turskog predsednik­a. To će sve biti spremno za pet meseci - najavio je Vučić.

Drugog dana zvanične posete Turskoj, na poziv predsednik­a Redžepa Tajipa Erdogana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je venac i odao počast osnivaču moderne turske države Mustafi Kemalu Ataturku. Vučić je u Mauzoleju prvog turskog predsednik­a, u Anitkabiru, upisao u knjigu utisaka istakavši da Srbija želi najbolje odnose sa Turskom:

- Odajući počast velikanu turske istorije KemalPaši Ataturku, izražavam snažno uverenje da će se odnosi Srbije i Turske razvijati u korist obeju zemalja i naroda. Na mestu gde se sećamo prošlosti, ističem da Srbija želi najbolje odnose sa Turskom, jer su oni od značaja za našu budućnost. Nadam se da moja poseta Ankari i nastavak odlične saradnje sa predsednik­om Redžepom Tajipom Erdoganom znače korak više u tom pravcu”..

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia