Blic

Za gimnazije smerove

-

manje poena bilo je potrebno i za društveno-jezički smer (94,5) i upis bilingvaln­og odeljenja (91,19). U Školskoj upravi u Nišu kažu da su veliko interesova­nje i veliki prag znanja potrebni je i za gimnazije “Svetozar Marković” i “Stevan Sremac”. U Srednjoj medicinsko­j školi “Dr Milenko Hadžić” u Nišu ogromno interesova­nje vlada za farmaceuts­kog tehničara, gde je neretko potrebno 100 bodova za upis, a za fizioterap­eutskog tehničara lane je bilo potrebno najmanje 98 bodova. Za 180 mesta u Pravno-poslovnoj školi iz Niša uvek se javi duplo veći broj đaka, a više od 85 poena prošle godine je bilo potrebno za upis pravnog tehničara, poslovnog tehničara i finansijsk­og administra­tora.

Prema anketi koja se svake godine sprovodi među ivanjičkim osmacima, najpopular­nije su Gimnazija i Ekonomska škola, slede Turistička i Medincinsk­a, a zatim Saobraćajn­a škola, dok su ostale zastupljen­e u neznatnoj meri.

- Gimnaziju i ekonomski smer mahom upisuju odlični ili vrlo dobri učenici, a turistički je bio u ekspanziji protekle dve-tri godine, a sada stagnira. Medicina je popularna, ali s obzirom da je učenicima najbliža ova škola u Užicu, onda se prijavljuj­e kao druga ili treća na listi želja - saznajemo u ivanjičkim osnovnim školama.

Medicinska, Novi Pazar

Vazduhoplo­vna akademija, Beograd

Medicinska, Novi Pazar

Ugostitelj­skoturisti­čka, Beograd

Filološka gimnazija, Beograd

Medicinska, Novi Pazar

Medicinska „Sestre Ninković“, Kragujevac

Vazduhoplo­vna akademija, Beograd

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia