Blic

Kiša metaka za navijača „Alkatraza“

Beogradska policija traga za muškarcem koji je u nedelju uveče ispalio više metaka iz automobila u pokretu na Karaburmi u „mercedesa“kojim je upravljao navijač „Alkatraza“U. S. (20), saznaje „Blic“.

- Miroslava Brkić

Do pucnjave je došlo oko 23.30 sati, na raskrsnici Mirijevsko­g bulevara i Ulice Patrisa Lumumbe, u blizini GSP saobraćajn­og pogona „Karaburma“. NN lice je ispalilo iz automobila više projektila u pravcu „mercedesa“kojim je upravljao U. S. (20) koji živi na Karaburmi i koji je, prema našim saznanjima, član navijačke grupe Alkatraz.

Projektili nisu pogodili mladića, međutim, jedan metak pogodio je staklo gradskog autobusa koji je u tom trenutku išao ka garaži, a drugi metak pogodio je zid jednog stana u Uralskoj ulici.

U stanu na poslednjem spratu zgrade u Uralskoj ulici na broju 60 bila su budna oba ukućana, N. K. (28) i njegova devojka. Zalutali metak protutnjao je celom ulicom Patrisa Lumumbe nagore sa Mirijevsko­g bulevara, pod takvim uglom da su dve rupe ostale na komarniku na terasi, zatim jedna na komarniku otvorenog prozora spavaće sobe, da bi metak završio u zidu gde je napravio veliku rupu, tačno iznad glave stanara N. K.

- Metak je završio u zidu ovde iznad lampe, a ja sam sedeo za kompjutero­m, ispod lampe takoreći. Malo je falilo u glavu da me pogodi. Sva sreća devojka se pomerila sa tog prozora i izašla iz sobe, jer je samo nekoliko minuta pre toga širila peškire na prozoru - priča N. K.

Kako priča N. K. čuo je nekoliko pucnja, bez ikakve dalje pometnje, jurnjave i kočnica.

- Nisam odmah ni shvatio koliko je to bilo ozbiljno. Nije ni pištolj pucao nešto hitro i rafalski, već sporo, a čuo sam oko pet pucnja... Sediš kući i možeš da pogineš dodaje on.

Pucnje su čuli gotovo svi stanari Uralske ulice, posebno oni bliži raskrsnici sa Mirijevski­m bulevarom.

- Odjeknula je cela Karaburma. Čuo sam oko dva pucnja, ali nisam smeo da izađem na prozor - kaže jedan stanar Uralske 11, čiji prozor gleda na raskrsnicu i mesto pucnjave.

N. K. je odmah pozvao policiju koja je obavila uviđaj, prilikom čega je metak uzet kao dokazni materijal. Prilikom uviđaja pregledan je i pogođeni autobus, koji je na sreću saobraćao ka garaži i bio bez putnika.

- U pitanju je vozilo na liniji 27 koje je saobraćalo ka autobuskoj garaži. Metak je probio staklo prozora i zaustavio se u jednom od sedišta za putnike, nakon čega je pozvana policija koja je izvršila uviđaj. Za sada ne znamo ko je napadač - rekli su u GSP-u.

Policija intezivno traga za napadačem, rekli su u MUP-u.

 ??  ?? metak mu prošao iznad glave: n. k.
metak mu prošao iznad glave: n. k.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia