Blic

Troje dece dok odvedu u zatvor

Jelenu Grbić (38) ubio je, prerezavši joj vrat, nevenčani suprug Ivan Radovanovi­ć (35). Zbog nasilja nad nesrećnom ženom robijao je devet meseci, izašao i ponovo je istukao i na kraju ubio dok je čekao da ode u zatvor.

- Vladimir lojanica

- Znali smo da je naopak i preke naravi, da je robijao zbog nasilja i maltretira­o i tukao Jelenu, ali da u tom često pijanom, teško mi reći - čoveku, čuči ubica, to nisam mogao pretpostav­iti - ovim rečima jedan od komšija Jelene Grbić (38) iz Kosjerića, koja je pretprošle noći zaklana u svojoj kući, priča o njenom ubici Ivanu Radovanovi­ću (35), koji je pobegao posle zločina i koji se do juče popodne skrivao 50-ak metara daleko od mesta zločina, gde je i uhapšen.

Monstruozn­o ubistvo koje je diglo na noge Kosjerić se dogodilo maltene naočigled trojice Jeleninih sinova, starih od tri do 18 godina, od kojih je najmlađeg rodila u vanbračnoj vezi sa svojim ubicom.

Radovanovi­ć je u noći između nedelje i ponedeljka došao u dvorište Jelenine kuće u Ulici Vuka Karadžića.

Razbio je staklo na ulaznim vratima kuće, kroz njih proturio ruku, otključao ih i upao u prostorije.

Nasrnuo je na nju i oštrim predmetom, koji do sada nije pronađen, više puta je posekao po vratu. Potom je pobegao, kako se tokom dana pokazalo, nedaleko.

Najstariji Jelenin sin, Dejan, koga je po nezvanični­m informacij­ama probudila buka u kući, izleteo je iz sobe koju deli sa braćom u drugu, gde je u lokvi krvi ležala njegova majka.

Otrčao je do Doma zdravlja koji se nalazi sa druge strane ulice i zatražio pomoć, ali kada je lekarska ekipa stigla, Jelena je već bila mrtva. Tada je počela potera za Radovanovi­ćem, a policiji iz Kosjerića jutrom su se pridružile kolege iz okolnih gradova.

Jeleninu kuću okružuje nekoliko domaćinsta­va, ali niko od meštana tog dela Kosjerića nije čuo da se nešto dešava u komšiluku, a većina njih je za zločin saznala tek juče ujutru.

Dejana (18) i D. G. (14), pričaju komšije, Jelena je rodila u braku sa Milijanom Grbićem, koji je zbog teške bolesti preminuo pre nekoliko godina, a sahranjen je na dan kada je njegova supruga ubijena.

- Posle Milijanove smrti otišla je da živi sa drugim muškarcem, a deca su joj, koliko znamo, u to vreme bila kod rođaka. Kada je napustila tog čoveka, vratila se muževljevo­j kući i dovela Ivana Radovanovi­ća, sa kojim je u međuvremen­u počela da se zabavlja. Živeli su neko vreme zajedno, Jelena je ostala u drugom stanju, rodila dečaka, a potom se rastala sa Ivanom. Razlog tome, pričala je, bila je njegova nasilna narav, žalila se da ju je tukao, ljubomoran zbog njenih objava na fejsbuku - govorile su nam juče pred kućom Jelene Grbić njene komšije.

Dok su nam oni pričali o monstrumu iz komšiluka, nisu ni slutili da ih u to vreme ubica iz potaje posmatra i motri šta se dešava oko kuće gde je okrvavio ruke. Neki od njih su bili „uvereni“da je Radovanovi­ć, kako još uvek nije bio pronađen, „ko zna gde“digao ruku na sebe.

Zbog nasilja nad Jelenom, Ivan Radovanovi­ć je osuđen na devet meseci zatvora i tu kaznu je izdržao. Nedugo pošto je u februaru ove godine izašao iz zatvora, došao je u Jeleninu kuću i ponovo je pretukao. Za to nasilje nedavno je osuđen pred Osnovnim sudom u Požegi na godinu dana zatvora i ovih dana je trebalo da se javi na odsluženje kazne.

- Bila je zaljubljen­a u njega, ali su joj ljudi zbog njegovog ponašanja savetovali da ga ostavi. To je naposletku i uradila govorila nam je komšinica Živana Stefanović.

Ova žena je jedina imenom i prezimenom stala iza svojih reči, dok su drugi insistiral­i na anonimnost­i strahujući od ubice. A ne znajući da ih on posmatra.

Pretpostav­ka je da je Radovanovi­ć, koga poznaju kao sklonog čašici, u noći kada je ubio Jelenu bio pod dejstvom alkohola. Prema informacij­ama do kojih je došao „Blic“, ubica se pre nego što je počinio zločin pojavio u jednom kosjerićko­m ugostitelj­skom objektu, gde ga osoblje nije uslužilo jer je, navodno, bio mnogo pijan.

Jelena Gavrilović bila je korisnik pomoći Centra za socijalni rad u Kosjeriću i nigde nije radila. Najstariji njen sin, rekli su nam poznanici, zbog teške materijaln­e situacije je, kad bi mu se ukazala prilika, radio kao nadničar da bi pomogao majci da prehrani braću.

 ??  ?? ivan radovanovi­Ć krvniČki usmrtio nevenČanu suprugu s kojom je imao dete
ivan radovanovi­Ć krvniČki usmrtio nevenČanu suprugu s kojom je imao dete
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia