Blic

SIM za radost i igru dece u Požarevcu

-

Požarevac je juče bio grad sporta. Tribine na otvorenim terenima Hale sportova bile su male da prime zaintereso­vane na otvaranju Sportskih igara mladih. Preko 1.500 mališana družilo se, takmičilo i uživalo u karavanu radosti i prijateljs­tva. Igre su otvorili Ivana Jovanović, predsednic­a SIM, i gradonačel­nik Bane Spasojević, uz Anu Miljanić, gradsku većnicu za sport, Zlatana Kostića, predsednik­a Sportskog saveza Požarevca i Zoricu Mijatović, sportskog direktora i koordinato­ra SIM.

Baklju prijateljs­tva je nosio odbojkaš Jovan Stepanović, a zakletvu SIM položila je učesnica Igara Ana Pejić, dok je u ime sudija to uradio Lazar Miletić (basket 3x3). Održana su takmičenja u sedam sportova, pobednici su obezbedili plasman na državno finale u Beogradu.

- Prezadovol­jna sam, bilo je zaista divno na otvaranju. Prepune tribine i sve puno okolo njih pokazatelj su da je Požarevac grad sporta i da mladi obožavaju Sportske igre mladih. Ovo je još jedan trijumf za nas i lokalnu samoupravu. Kod nas pobeda nije prioritet, svi smo pobednici, deca to već znaju. Lepo se druže i takmiče. I ono što je najbitnije je da ako u ovom lepom gradu imamo samo jedno srećno dete više, naša misija je uspela. Sigurna sam da će ove godine tako biti i širom Srbije, s obzirom na to da slavimo peti rođendan i sve će biti u znaku našeg malog jubileja - istakla je Ivana Jovanović, predsednic­a SIM.

 ??  ?? pune tribine sa otvaranja sim u požarevcu
pune tribine sa otvaranja sim u požarevcu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia