Blic

Mega već napravila ekipu za velika dela!

- A. Bulatović

su na dramatičan način, u poslednjoj sekundi, izgubili od vršnjaka iz Zvezde. Da krenemo redom: Novak Musić - 19 godina, za 20 dana napuniće - 20. Pre meča sa Zvezdom bio u ekipi juniora Mege u pomenutom finalu; Nema nijedan nastup u ABA ligi, a protiv crveno-belih upisao četiri poena i šest asistencij­a za nepunih 16 minuta na terenu.

Bogdan Nedeljkovi­ć - 18 godina, takođe bio u sastavu juniora istog dana, upisao je jedan skok za nepunih šest minuta. Naravno, i on je bez abaligaško­g iskustva.

Ognjen Čarapić - 19 godina, 14 poena, tri asistencij­e i tri skoka za 32 minuta. U ABA ligi je upisao 180 minuta.

Aleksandar Lazić - 21 godina, 22 utakmice u regionalno­m takmičenju u karijeri. Protiv Zvezde je zabeležio osam poena uz deset skokova za 35 minuta na parketu.

Luka Cerovina - 18 godina, igrao istog dana juniorsko finale u kojem je postigao devet poena. Abaligaško iskustvo? Nula mečeva!

Stefan Fundić - 23 godine, za 34 minuta na parketu postigao 19 poena uz 18 skokova. U regionalno­m nadmetanju ima 19 mečeva. U karijeri!

Miloš Koprivica - 23 godine, u celoj ABA karijeri odigrao 48 mečeva. Ovoga puta imao pet poena, sedam skokova, dve asistencij­e.

Uz njih je na parketu bio i veteran Predrag Samardžisk­i, koji je kao 32-godišnjak odigrao pola sata i doprineo ovom “vrtiću” sa 14 poena, pet skokova, tri krađe i asistencij­om.

Neki šamari manje, neki više bole. Zvezdin obraz će sigurno brideti zbog ovoga, a u Mega Bemaksu... u Mega Bemaksu mogu samo da budu radosni na to što imaju klince za ponos. Zapravo, cela ta ekipa “malog, velikog kluba” je za ponos.

 ??  ?? buduĆnost srpske košarke: igraČi mege
buduĆnost srpske košarke: igraČi mege

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia