Blic

Ronaldo i Salah gledaju u Mažića

Najuspešni­ji srpski fudbalski arbitar određen je za glavnog delioca pravde finala LŠ koje je na programu 26. maja u Kijevu.

- Veljko ivanoviĆ

Milorad Mažić ulazi u istoriju! Srbijo raduj se, imaćeš svog predstavni­ka u finalu najkvalite­tnijeg fudbalskog klupskog takmičenja. Naš najbolji sudija deliće pravdu u krunskom duelu godine što se tiče najvažnije sporedne stvari na svetu. Čelnici UEFA odlučili su da poverenje poklone sudiji iz Vrbasa, koji je, nažalost, više cenjen u Evropi i svetu nego u svojoj domovini. Mažiću, naklon do poda. Ovo se sada sa pravom može nazvati godinom njegove karijere, s obzirom na to da ćemo ga gledati i na predstojeć­em Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Naravno, i Mažićeva ekipa dobila je pozivnicu za finale Lige šampiona, pa će sjajnom Vrbašaninu pomagati Milovan

Ristić i Dalibor Đurđević, dok će iza golova biti Nenad Đokić i Danilo Grujić. Rezervni sudija je Nemanja Petrović, a četvrti Francuz Kleman Turpan.

Inače, ovo nije prvi put da čelni ljudi evropskog i svetskog fudbala dodele Mažiću neku važnu utakmicu. On je u finalu Kupa konfederac­ija 2017. godine delio pravdu na meču između reprezenta­cija Nemačke i Čilea. Godinu dana pre toga, sudijska trojka iz Srbije, na čelu sa Mažićem, bila je zadužena za UEFA Superkup susret Reala i Sevilje.

Ipak, ništa ne može da se poredi sa finalom najprestiž­nijeg klupskog takmičenja na svetu, pa će cela Srbija sa ponosom pratiti borbu za čuveni „ušati“jer će na centru biti naš najbolji sudija.

Da je čovek za najviše ciljeve i domete, Mažić je pokazao i time što, u ono malo slobodnog vremena kojeg ima, proučava folozofiju. I legendarni Pjerluiđi Kolina, predsednik sudijske komisije FIFA, izjavio je još pre dve godine da sprema Mažića da sudi finale Lige šampiona. Upravo Mažićeva izreka koju nam je saopštio u jednom neobavezno­m ćaskanju „najteže je biti prorok u svom selu“možda najupečatl­jivije daje crtice za sliku o ovoj zasluženoj nagradi koju je dobio od krovne organizaci­je. Nije krio Mažić ni da mu je san da sudi finale Lige šampiona. I sada se to pretvorilo u javu. Gledaće ga na centru galaktičke zvezde predvođene Kristijano­m Ronaldom i Muhamedom Salahom. Uživajte gospodine Mažiću u ostvarenju svih snova. Zaslužili ste!

MAŽIĆU ĆE POMOĆNICI BITI RISTIĆ I ĐURĐEVIĆ, IZA GOLOVA ĐOKIĆ I GRUJIĆ, A REZERVA JE PETROVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia