Blic

Ministri koji ne misle kao Vlada treba da je napuste

- D. Luković

Bura zbog svađe u Vladi oko tvita ministra za inovacije Nenada Popovića, koji se pobunio zbog distribuci­je gej slikovnice iz Hrvatske, ne stišava se! Predsednic­a Skupštine Maja Gojković poručila da ministri koji nisu saglasni s mišljenjem Vlade treba da imaju toliko časti da izađu iz te vlade.

Ona je ocenila da je premijerka Ana Brnabić opravdala poverenje predsednik­a Srbije, SNS i poslanika koji čine vladajuću većinu.

- Ništa nije strašno ako svoj stav izraziš tako što ćeš ti izaći iz Vlade, a ne premijerka. Ona ima podršku Narodne skupštine i predsednik­a ocenila je Gojkovićev­a.

Gojkovićev­a je dodala i da Brnabićeva dobro zna šta znači biti premijer i sprovoditi politiku države, kao i da to, kaže, nije soliranje, već da je premijerka timski igrač.

- Svako će da kaže u javnosti šta misli, a kada predsednik Vlade da svoje mišljenje, oni potom proslede svoja saopštenja i mišljenja javnosti, to ne može i ne liči ni na šta. Još nisam videla primer da neko solira u Vladi na taj način, a da im je dobro kada imaju kabinet, vozača i sve ostale privilegij­e koje to mesto donosi - smatra predsednic­a parlamenta.

Za sva ta “privatna mišljenja kao iz kafića”, smatra Gojkovićev­a, posle odgovaraju prvi čovek Vlade, predsednik države i drugi.

- Ovo su neki novi momenti i to nije dobro, i treba razgovarat­i o tome na sednici naše partije - zaključila je Gojkovićev­a.

Kako je “Blic” pisao, u raspravu su se uključile ministarke za EU i infrastruk­turu, Jadranka Joksimović i Zorana Mihajlović, a Joksimović­eva je juče rekla da je priča “prenaduvan­a”, te da je ona samo iznela svoj stav, koji se ne menja.

- Iznela sam svoje mišljenje i stojim iza njega. Sa Vučićem dugo radim, često sam i na stranačkim organima i na sednicama dok je on bio premijer iznosila svoje mišljenje koje nije uvek bilo opšteprihv­aćeno i niko nije imao problem zbog toga. Uvek sam to cenila kod njega, a i sada cenim, kao što i ja uvek uvažavam tuđe mišljenje jer smatram da samo tako možete da dođete do pravih rešenja - rekla je ministarka Joksimović.

Osvrćući se na to da joj je pozicija u Vladi na staklenim nogama, rekla je da je to dokaz demokratij­e i pluralizma u medijima.

 ??  ?? gojkoviĆ: svima je dobro kada imaju privilegij­e
gojkoviĆ: svima je dobro kada imaju privilegij­e

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia