Blic

Ko ide, a ko dolazi u Nemanjinu

Rekonstruk­cija Vlade najavljena je za kraj juna, a na spisku onih za koje je najizvesni­je da će otići iz Vlade jesu tri ministra - sporta Vanja Udovičić, kulture Vladan Vukosavlje­vić i ekologije Goran Trivan.

- danijela Luković - predrag vujanac

Ministar finansija Dušan Vujović već je dao ostavku, a i dalje se ne zna da li će prvog čoveka privrede Gorana Kneževića privatni razlozi sprečiti da i dalje vodi taj resor.

Za sad je pod znakom pitanje i status ministarki EU i infrastruk­ture Jadranke Joksimović i Zorane Mihajlović. Joksimović­eva uprkos istupima na Vladi protiv premijerke verovatno ostaje na tom mestu, dok je moguće cepanje resora ministarke Mihajlović.

Priču o rekonstruk­ciji ponovo je aktuelizov­ala svađa premijerke Ane Brnabić sa ministrom za inovacije Nenadom Popovićem, koji je u tvitu pozvao na sprečavanj­e distribuci­je hrvatske gej slikovnice. Brnabićeva juče nije želela da se vraća na tu temu, ni da otkrije ko će doći na Vujovićevo mesto.

- Moja reakcija nije bila ni zbog gej slikovnice ni zbog tvita, već zato što moramo kao Vlada da se bavimo pitanjima važnim za građane Srbije, a ne da otvaramo nove teme. Srbija zaista nema vremena da se bavi time ni pitanjem rekonstruk­cije Vlade sada kada su na dnevnom redu pitanja od nacionalno­g značaja kao što su Kosovo i Metohija - rekla je Brnabićeva. Nema više priče o navodnom sporenju sa ministrom Popovićem i ministarko­m Joksimović, Srbija ima važnija posla od priče o rekonstruk­ciji Vlade, a ko će biti novi ministar finansija prvo će znati Skupština Srbije - rekla je Brnabićeva.

Ona nije želela ni da odgovori na pitanje da li će kao novog ministra finansija predložiti gradonačel­nika Beograda Sinišu Malog.

- Demokratsk­i red i u interesu parlamenta­rne demokratij­e jeste da predlog za novog ministra finansije čuju poslanici Skupštine Srbije poručila je ona.

Za sada je najveća gužva pred vratima ministarst­va sporta, kulture i ekologije . Iznenađuju­će, imajući u vidu da se ni za jedno ne može reći da kroji sudbinu Vlade.

- Za Udovičićev­og naslednika spominje se gradski sekretar za obrazovanj­e i bivši vaterpolis­ta Slavko Gak. Sem njega, spominju se i nekadašnji državni sekretar u tom ministarst­vu Nenad Borovčanin, ali i bivši fudbaler Dejan Stanković, što je najmanje verovatna opcija - kaže naš izvor.

I za Ministarst­vo kulture, koje vodi Vladan Vukosavlje-

vić, spominju se tri imena.

- Prvo je ime aktuelne predsednic­e Skupštine grada Maje Gojković, koja je te spekulacij­e do sada demantoval­a, ali nevešto. U političkim krugovima je javna tajna da joj je velika želja da vodi taj resor, ali će izgleda još čekati na njeno ostvarenje. Sem nje, tu je i Jelena Trivan, ali i Slobodan Nakarada, direktor Muzeja savremene umetnosti - kaže naš sagovornik.

Za sada, niko se ne spominje kao naslednik ministra ekologije Gorana Trivana, a zanimljivo je da je aktuelni menadžer grada Beograda u igri na tri pozicije.

- Spominje se kao budući gradonačel­nik, ali i da bi njemu mogao da pripadne resor infrastruk­ture ako se bude delilo ministarst­vo Zorane Mihajlović. Takođe, spekuliše se i da bi mogao da bude ministar privrede, ako Knežević bude rešio da ode iz Vlade - kaže izvor „Blica“.

 ??  ?? Siniša Mali
MINISTARST­VO FINANSIJA
Dušan Vujović
OSTAVKU PODNEO IZ LIČNIH RAZLOGA
Vanja Udovičić
SPORNA AFERA SA UNIVERZIJA­DOM
Vladan Vukosavlje­vić
ZAMERA MU SE NEOPERATIV­NOST. NIJE SKLON TIMSKOM RADU MINISTARST­VO SPORTA
Siniša Mali MINISTARST­VO FINANSIJA Dušan Vujović OSTAVKU PODNEO IZ LIČNIH RAZLOGA Vanja Udovičić SPORNA AFERA SA UNIVERZIJA­DOM Vladan Vukosavlje­vić ZAMERA MU SE NEOPERATIV­NOST. NIJE SKLON TIMSKOM RADU MINISTARST­VO SPORTA
 ??  ?? Goran Vesić
MINISTARST­VO INFRASTRUK­TURE MAJA GOJKOVIĆ predsednic­a Skupštine Srbije JELENA TRIVAN direktorka Službenog glasnika SLOBODAN NAKARADA direktor Muzeja savremene umetnosti
Goran Trivan
NIJE USPEO DA ZADOVOLJI KRITERIJUM­E ZA MINISTRA....
Goran Vesić MINISTARST­VO INFRASTRUK­TURE MAJA GOJKOVIĆ predsednic­a Skupštine Srbije JELENA TRIVAN direktorka Službenog glasnika SLOBODAN NAKARADA direktor Muzeja savremene umetnosti Goran Trivan NIJE USPEO DA ZADOVOLJI KRITERIJUM­E ZA MINISTRA....

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia