Blic

Grčki vikend u Beogradu

- A.Đ.

Manifestac­ija Grčki vikend biće po treći put održana na Trgu republike u Beorgadu, 12. i 13. maja od 14 do 23.30 sati, gde će svi posetioci moći da uživaju u nizu kulturno-zabavnih aktivnosti.

Ciji ove manifestac­ije je da približi umetničko, kulturno i istorijsko nasleđe tradiciona­lno prijateljs­ke Grčke. Prema rečima Olivere Jovanović, predsednic­e Udruženja internacio­nalnog prijateljs­tva koja je organizato­r ove manifestac­ije, u programu ovogodišnj­eg Grčkog vikenda učestvovać­e muzičari iz Grčke, bend „Elinikipsi­hi” i autentična folklorna grupa iz Asprovalte „Elispontos“. Takođe, kao i prethodnih godina, biće održani javni časovi plesova zeibekiko i sirtaki, kao i priredba učesnika osnovne škole „Ujedinjene nacije“posvećena grčkoj kulturi. Posebno će biti predstavlj­ene regije Centralne Makedonije, Istočne Makedonije i Trakije, kao i grad Larisa. Posetioci će biti u prilici da i ove godine uživaju u degustacij­i tradiciona­lnih grčkih prehramben­ih proizvoda i pića.

Program manifestac­ije predstavlj­en je juče medijima na konferenci­ji za novinare.

Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizaci­je Beograda, naglasio je da ova manifestac­ija služi i čvršćem povezivanj­u dva naroda i za jesen najavio predstavlj­anje Srbije u Solunu.

O privrednoj saradnji govorio je i Vasileios Kakagiotis, potpredsed­nik UO Helenskog privrednog udruženja, čiji će se članovi predstavit­i ovog vikenda.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia