Blic

Žena molila ubicu: Samo mi ne diraj decu!

Dan pre nego što će je ubiti, Ivan Radovanovi­ć ponovo je pretio žrtvi, a ona ga je u poslednjoj poruci zamolila samo jedno, da joj ne dira decu.

- Bojana bogosav, vuk z. cvijiĆ

Kako „Blic“saznaje, Ivan Radovanovi­ć (35) je danima pre ubistva bivše nevenčane supruge njoj ponovo pretio, a u poslednjoj poruci koja mu je ona dan pre smrti poslala molila ga je da decu poštedi.

- Kao da je nesrećna slutila šta će se desiti, poslala mu je poruku da joj ne dira one koje najviše voli. To mu je napisala dan pre ubistva. Ali monstruma to nije pokolebalo - navodi izvor „Blica“upoznat sa slučajem.

Ubica iz Kosjerića, koji je u noći između nedelje i ponedeljka nasmrt izbo Jelenu, godinama je bio nasilan prema njoj i sve što je činio ukazivalo je na to da će je ubiti.

Kako „Blic“saznaje, on je označen kao osoba kod koje postoji visoki rizik da

STRUČNJACI U ZATVORU PROCENILI DA ĆE IVAN RADOVANOVI­Ć POČINITI ZLOČIN PONOVO AKO IZAĐE!

ponovi krivično delo nasilje u porodici.

- Stručnjaci koji su posmatrali Radovanovi­ća koji je već služio kaznu zbog porodičnog nasilja zaključili su da spada u grupu visokorizi­čnih zbog spremnosti da ponovo brutalno pretuče Jelenu i da joj preti - navodi izvor „Blica“.

Njegova spremnost i jaka želja da Jelenu povredi i „zakolje“, vidi se i iz presuda, u koje je „Blic“imao uvid.

- Pretio joj je da će je „ubiti i spakovati u sanduk“, udarao po glavi i telu, uzimao pred policijom njene mobilne telefone i lomio kartice iz njih, da bi je ulazeći u kuću i dalje pred policijom ponovo udario u glavu. I uvek je ponavljao reči koje su svi morali da shvate kao direktnu pretnju: „Kur...o, zaklaću te“- priča izvor „Blica“.

Jednom prilikom tukao je Jelenu dok je ona držala njihovu bebu u rukama, a zatim nožem vitlao i pretio da će je „zaklati pred

decom“. Tragediju je tada sprečio njen sin iz prvog braka koji je pozvao policiju. Za ovu torturu monstrum je dobio kaznu od šest meseci zatvora.

Ponovo je 2016. pokušao da ubije Jelenu. Udario ju je u glavu, gurnuo niz stepenice kuće, odvukao je do šupe gde joj je pretio da će je zaklati, a zatim ju je uhvatio za glavu i iz prsluka izvadio nož koji je prislonio uz njen vrat. Tragedija je sprečena jer je žena pristala da ode sa njim tamo gde je naumio.

- Krajem decembra 2016. godine on je nastavio da joj preti govoreći: „Kur...o, zaklaću te, evo patrole, poklaću i njih, evo, držim nož u rukama“. Za ova dva prijavljen­a događaja, monstrum je osuđen na devet meseci zatvora i zabranom prilaska dok čeka odlazak u zatvor - kaže izvor „Blica“.

Dok je čekao odlazak u zatvor, u julu 2017. monstrum iz Kosjerića prekršio je meru koja mu je određena i ponovo napao Jelenu. I to ponovo nožem. Tada je upao u njenu kuću, počeo da je naziva pogrdnim imenima, udara po licu, a potom je uzeo kuhinjski nož i pretio joj da će je zaklati.

- Nakon toga, počeo da je vuče ka kupatilu preteći da će tamo prvo da ubije nju, pa sebe. Za ovaj napad on je osuđen na godinu dana zatvora - ističe izvor „Blica“. Odlazak na izdržavanj­e kazne je izbegao - nije dobio nijedan poziv iz suda.

 ??  ?? jelena grbiĆ godinama je prijavljiv­ala nasilnika, ali se on iznova vraĆao i napadao je, sve dok je nije ubio
jelena grbiĆ godinama je prijavljiv­ala nasilnika, ali se on iznova vraĆao i napadao je, sve dok je nije ubio
 ??  ??
 ??  ?? ivan radovanovi­Ć ima podugaČak spisak prijava za nasilje u porodici, i dve zatvorske kazne, ali to ga nije spreČilo da ženu na kraju ubije žrtvu je jednom tukao dok je njihovu bebu držala u rukama
ivan radovanovi­Ć ima podugaČak spisak prijava za nasilje u porodici, i dve zatvorske kazne, ali to ga nije spreČilo da ženu na kraju ubije žrtvu je jednom tukao dok je njihovu bebu držala u rukama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia