Blic

„PRAVDA ZA DAVIDA“

-

oČajan otac veĆ više od dana traži da se ispita kako je njegov sin nastradao Ilić, patolog Željko Karan i tužilac Dalibor Vrećo - izjavio je otac na konferenci­ji u Beogradu, jer, kako je obrazložio, s ubistvom njegovog sina treba da se upoznaju i mediji u Srbiji.

Davor je odbacio bilo kakvu politizaci­ju slučaja smrti njegovog sina u RS. Rekao je da on zna sve i da kada bi istražitel­ji to želeli, za pola sata bi mogli sve da rasvetle.

- Egzekutora je bilo 15 i jedan ga je dokrajčio. Zašto su ga ubili? Još je bio dečak, pre šest godina i nosio je za Nikolu Đurovića transparen­t, kao i za malog Arbutinu što je stradao na pešačkom. Nije podoban, ima svoj stav, mišljenje. Možda su hteli da ga vrbuju - rekao je Davor, ali nije želeo da otkrije imena egzekutora koja je on saznao.

Davor Dragičević do sada, osim potvrde o smrti sina, nije dobio nijedan zvanični dokument. On je naveo da ne prihvata nalaz policije, po kojem se njegov sin kobne noći 18. marta potukao u gradu, opljačkao jednu kuću, pojeo burek i nesrećnim slučajem završio u Crkveni, koja nije rečica, već kako je napomenuo - kanalizaci­ja. - Patolog Karan je potpisao da se moj sin ubio 18. marta u četiri sata ujutro i zbog toga ga smatram saučesniko­m. Znam sigurno da je moj sin bio živ 18, 19. pa i 23. marta. Navedeno je i da je imao 1,4 promila alkohola, LSD i marihuanu u telu. Pa zar bi takav mogao da hoda? - upitao je neutešni otac.

Kako nije prihvatio nalaz patologa Karana, po zahtevu Dragičević­evom, obducent Ivica Milosavlje­vić sa VMA uradio je novu autopsiju.

- Moj sin je bio u vodi dva do maksimalno četiri dana, a prethodni obducent nije izuzeo vodu iz pluća. To znači da je David bio kratko potopljen u kanalizaci­ji - rekao je Davor, i dodao da kada je “na obdukciono­m stolu poljubio u usta svog sina nije se osećao na kanalizaci­ju”.

Davor je rekao da će istrajati da se utvrdi istina o smrti njegovog sina.

- Znam da moj sin nije bio lopov, narkoman, samoubica. Jeste pušio marihuanu. Nije bio anđeo, ali ko ima pravo da se igra Boga. Od Đurđevdana nisam upalio sveću i neću dok se sve ne rasvetli. Spreman sam da sklopim i savez sa đavolom da bi se saznala istina. A ako oni dokažu da je moj sin bio lopov, narkoman, samoubica, ja ću uzeti pištolj i ubiću su na trgu na kome svakodnevn­o pale sveće za moje dete - bio je kategoriča­n Davidov otac. Posle nalaska Davidovog tela u kanalizaci­ji, u Banjaluci su počeli protesti zbog pokušaja kriminaliz­ovanja žrtve i prikrivanj­a ubice. Stvorena je i Facebook grupa „Pravda za Davida“, koja trenutno broji više od 200.000 ljudi iz BiH, regiona i dijaspore.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia