Blic

Nole: Niko me ne tera da se bavim tenisom

Đoković je imao tri brejk šanse u petom gemu trećeg seta, nijednu nije iskoristio i od tada je krenuo pad.

-

Novak Đoković je zaustavlje­n u drugom kolu turnira masters serije u Madridu, izgubivši od trenutno najboljeg britanskog tenisera, 22. reketa planete Kajla Edmunda sa 6:3, 2:6, 6:3. Đoković je očajno odigrao prvi set u kojem je napravio čak 30 neiznuđeni­h grešaka. Bio je nesiguran s osnovne linije, što mu se pre krize u koju je upao nikada nije dešavalo, iz forhenda je nekontroli­sano grešio. Edmund je iskoristio sve slabosti nekada najboljeg tenisera sveta i uspeo da dobije prvi deo igre.

U drugom setu Novak se digao, počeo manje da greši, pa je i rezultat počeo da se menja. Umesto da iskoristi nalet u kojem je bio i da posle dobijenog drugog seta nastavi u istom ritmu i u trećem, nije uspeo. Iako je Đoković imao tri brejk šanse u petom gemu trećeg seta, nijednu nije iskoristio i od tada je krenuo ponovni pad. Edmund je bio strpljiv, kao da je znao će Novak da počne da greši, i na kraju je svoju šansu iskoristio te se plasirao u treću rundu u kojoj će igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.

Novak je u Madridu igrao bolje nego u Monte Karlu i Barseloni, to je pokazao u duelu protiv Nišikorija koji je dobio, ali i dalje je daleko od vrhunske forme. S ovakvom igrom teško da može da uradi nešto više na mastersu u Rimu i Rolan

Garosu.

- Vidite, bile su očigledno neke stvari koje nisu funkcionis­ale dobro, ali moram da nastavim da radim i da se molim i da se nadam da će moja igra postajati jača i bolja kako mečevi budu prolazili. Posebno kada su u pitanju veliki turniri, protiv kvalitetni­h igrača. Probao sam, ali danas nije bio moj dan, nadam se da

će biti neki drugi - rekao je Đoković.

Novak će posle neuspeha u Madridu izgubiti 315 bodova i pašće na 18. mesto na ATP listi. To će biti njegov najlošiji plasman u prethodnih deset godina.

- Znate, nije kraj sveta. Bavim se ovim sportom mnogo godina i imao sam mnogo uspeha. Pokušavam sebe da podsetim na to i da budem zahvalan. U isto vreme, niko me ne forsira da se bavim ovim sportom. Igram ga zato što volim i to je ono što me čini srećnim. Sve dok volim tenis, nastaviću da se borim - zaključio je Đoković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia