Blic

MOŽDA SU NEKE IGRAČICE PRED UDAJOM

- Igra Evroligu? Reprezenta­tivno leto? Evropsko prvenstvo 2019. je u Srbiji. Već svi pričaju o medalji? Beograd, puna Arena, Srbija... Spektakl?

Reprezenta­cija Srbije pretrpeće promene?

- Zato i kažem da ide turbulentn­o leto. Radi se sve iznova. Iz tog razloga moramo ponovo da vodimo razgovore sa devojkama i da kujemo nove planove. Moramo videti kakvo je stanje u timu. Možda je neka od devojaka za udaju. Treba videti da li ima mladih, penzionisa­nih, kakve ko ima planove. Svako okupljanje se radi sve iznova. - Ne. Promenila su se pravila. Ukinuto je da pobednik Evrokupa igra Evroligu. Igraćemo Evrokup i to mi ne predstavlj­a preteranu dramu. Volim da ponovim rezultat. Videćemo šta će se desiti posle 26. maja kada su izbori u klubu. Nadam se da ćemo zadržati osnovu tima, a i pojačati se. Tako da ne gubimo motivaciju za odbranu trofeja.

MARINA JE OVE SEZONE SA GALATASARA­JEM OSVOJILA PRVI KLUPSKI EVRO TROFEJ - EVROKUP

- Čeka nas najturbule­ntnije leto. U maju će biti okupljanje, tako da ćemo da pravimo analizu šta je urađeno. Posle toga slede razgovori, dogovori, pravljenje planova. Prvo šansu dajemo mlađim igračicama i onima koje su manje poznate, a došle su iz tih slabijih liga. Pokušaćemo da izvučemo maksimalno iz njih. U junu će na okupu biti najjači sastav.

- Ne vredi bežati od toga. Tu je situacija vrlo jasna. Apsolutno svi, počevši od mene, moramo da damo životni maksimum. Tu nema prostora za razmišljan­je.

- Mene raduje kada ženska košarka dođe do tog stadijuma da možemo da pričamo o tako nečemu. Kada pomenete Arenu i sve to, setim se slike iz kvalifikac­ija, punog “Pionira”, slike koja meni prija, a sigurna sam da prija i svima nama. Iako sam okrenuta leđima, oseti se taj pozitivni naboj. Ta podrška i vetar u leđa. Tada prevaziđeš sebe u svakom smislu - zaključila je Marina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia