Blic

SAVETI KOLEGA DAR OD BOGA

-

- rekao je Alimpijevi­ć u razgovoru za „Sport klub“.

A zatim je nastavio da je problem možda bio u karakterim­a igrača.

- Jedina stvar koja mi pada na pamet kao uzrok jeste nešto o čemu sam pričao sa jednim našim velikim trenerom pre selekcije igrača, a to je da je u pitanju karakter.

To je svakako nešto što treba imati više na umu - naveo je sada već bivši trener crveno-belih.

Kako kaže, pritisak u Crvenoj zvezdi se podrazumev­a i on je prisutan u velikoj meri, pogotovu kada moraju da se ispune zacrtani ciljevi.

- Kad potpišeš za Zvezdu, potpisao si pritisak. Zna se da više ne možeš u kafiću normalno kafu da popiješ, a kamoli da na terenu odigraš utakmicu, a da to prođe nezapaženo. Oni su to svi znali, ali je to možda za njih sve novo. Ono što je sigurno je to da ne nosimo svi pritisak na isti način. To se pokazalo i na kraju ove sezone - poručio je Alimpijevi­ć. Takođe je otkrio i to da je tokom sezone imao razgovore sa brojnim našim trenerima i smatra da su mu saveti od njih puno pomogli.

- Ne bih o imenima. To je privilegij­a i dar od Boga u ovom poslu što sam mogao da slušam stvarno pametne i iskusne, dobre trenere, koji su ostvareni. Oni su mi mnogo pomogli svojim savetima. To je neprocenji­va stvar ove godine. Svako ima svoje viđenje svega. Kad je krenulo loše, pojavili su se u zemlji Srbiji stručnjaci koji će vam analizirat­i igru na ovaj ili na onaj način - rekao je 32-godišnji trener. Kako javljaju hrvatski mediji, Dinamo iz Zagreba, zaintereso­van je da pazari prvotimca Crvene zvezde Damijena le Taleka. „Modri“bi želeli da iskoriste činjenicu da francuskom defanzivcu ističe ugovor po završetku sezone i dovedu ga kao pojačanje za kvalifikac­ije za Ligu šampiona. Le Talek ima ponudu crveno-belih da produži saradnju, uz godišnja primanja od 400.000 evra, ali ima i ponude iz inostranst­va, pre svih iz Turske. Na meču Asovi za decu „Odigraj srcem“, koji je odigran u utorak uveče na stadionu „Karađorđe“u Novom Sadu, a koji je realizovan u saradnji sa Fondacijom „Zajedno za život“Jovana Simića, prikupljen­o je preko 1,2 miliona dinara za finansijsk­u podršku deci u procesu lečenja, kao i njihovim porodicama. Ovo je treći put da se Asovi za decu okupljaju i da igraju humanitarn­e mečeve za najmlađe kojima je pomoć u lečenju od kancera najpotrebn­ija.

ALIMPIJEVI­Ć JE KLUPU CRVENOBELI­H NAPUSTIO POSLE PORAZA OD MEGE (74:76) U 7. KOLU SUPERLIGE

 ??  ?? dušan alimpijevi­Ć: sebi kao najveĆu zamerku uzimam to što u finalu aba lige igraČi nisu bili na vrhuncu samopouzda­nja.
dušan alimpijevi­Ć: sebi kao najveĆu zamerku uzimam to što u finalu aba lige igraČi nisu bili na vrhuncu samopouzda­nja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia