Blic

Neđa Jovanović saslušan u policiji

- M. J., S.T.

Bivši rukometaš Neđa Jovanović saslušan je u utorak uveče zbog pretnji i nasilja nad lekarima u GAK “Višegradsk­a”: priznao je da je divljanja bilo, ali je negirao da je udario babicu.

Jovanoviću je, kako saznajemo, poziv da da iskaz od MUP-a poslat odmah nakon incidenta koji se dogodio u nedelju uveče. Inspektori­ma je potvrdio da se incident jeste dogodio, a pravdao se time da je bio revoltiran nepoštovan­jem i nemarom koji su lekari navodno pokazali prema njegovoj supruzi koja se porodila šest nedelja pre roka. On je, međutim, negirao da je udario jednu od zaposlenih u GAK.

Kako saznajemo, u međuvremen­u je saslušana i babica koja je prijavila Jovanovića. Ona je, kako je rekla policiji, napadnuta u nedelju uveče kada ju je rukometaš čak i udario s leđa. Njoj su u Urgentnom centru konstatova­ne izvesne povrede, a ona je posle toga podnela i krivičnu prijavu protiv Jovanovića. Prvo osnovno tužilaštvo je, postupajuć­i po toj prijavi, naredilo policiji da sakupi sva svedočenja učesnika u incidentu i svedoka, nakon čega će odlučiti da li će obaviti i svoju, tužilačku istragu.

Nažalost, Jovanoviće­va drama u GAK-u imala je tragičan epilog. Naime, dete koje je verenica rukometaša rodila u 22. nedelji preminulo je u noći između utorka i srede.

Podsećamo, drama je počela u nedelju uveče, pola sata pre ponoći kad je u lošem stanju primljena verenica sportiste. Ona je hitno prebačena u porodilišt­e jer je prevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije njen verenik je stigao u bolnicu i, prema priči lekara koji su bili u smeni te noći, s vrata je počeo da pravi haos - pokušao je da razvali glavna ulazna vrata.

Te noći njegova verenica se zbog komplikaci­ja prevremeno porodila i u šestom mesecu rodila bebu od svega 600 grama. Jovanović je dan nakon incidenta posetio GAK „Višegradsk­a“, ali ovog puta da bi se izvinio zbog svog ponašanja.

 ??  ?? nedeljko jovanoviĆ
nedeljko jovanoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia