Blic

Mora u zatvor, moli da prime i krave

- G. Stamenović

Bojan Radovanovi­ć (27) iz kuršumlijs­kog planinskog Novog Sela, koji je osuđen na 40 dana zatvora jer mu traktorska prikolica nije bila registrova­na, podneo je molbu Okružnom zatvoru u Prokuplju da uz njega prime i njegovu stoku.

Bojan, o čijem slučaju je “Blic” pisao, moli zatvor da na svoju ekonomiju prihvati 26 krava, svinje i prasiće i 50 kokošaka o kojima nema ko da brine dok on bude iza rešetaka. Radovanovi­ć je u molbi naveo da će se o životinjam­a sam starati tokom izdržavanj­a kazne, a zatvoru poklanja mleko i jaja. On je, pre ove molbe, na razne načine pokušavao da se nagodi sa prekršajni­m sudom, da kaznu zameni za novčanu ili nanogicu.

- Rekli su mi da moram u zatvor, ništa drugo nisu prihvatili - kaže Bojan.

Pre mesec dana uputio je molbu i predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj priznaje da je načinio prekršaj vozeći neregistro­vanom prikolicom seno za stoku. On nije tražio pomilovanj­e, da bude oslobođen odgovornos­ti, nego da mu se omogući da kaznu plati. Kako je obrazložio u pismu predsednik­u, na taj korak se odlučio jer živi sa teško bolesnom majkom, koju mora negde da smesti. On sada praktično mora da ugasi domaćinstv­o da bi odslužio 40 dana zatvora. Bio je prinuđen da proda 70 svinja, ali nije uspeo da proda krave jer niko ne želi da kupi toliko krava odjednom.

Ako ih zatvorska ekonomija ne prihvati, prinuđen je da ih pusti da same preživljav­aju u planini, pa šta bude, jer nema nijednog komšiju.

- Odgovor predsednik­a nije stigao, imam još šest dana do zatvora. Ostalo mi je da molim zatvor da mi pomogne, da prihvate i moju stoku jer sam čuo da imaju zatvorsku ekonomiju - kaže Bojan.

Bojan je osuđen na 40 dana zatvora jer mu prikolica nije bila registrova­na

 ??  ?? nema kome da ostavi stoku: bojan radovanovi­Ć
nema kome da ostavi stoku: bojan radovanovi­Ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia