Blic

Pozajmila od druga džip pa poginula

Aleksandra H. (19) iz Progara poginula je preksinoć u Bečmenu kada je džip kojim je upravljala, a koji je u vlasništvu porodice Predraga Maletića, rekordera po odšteti zbog nezakonito­g pritvora, sleteo u jarak

- Ana ž. adžiĆ

Tinejdžerk­a, koja je pre godinu dana položila vozački ispit, upravljala je džipom u kojem su bile njene komšije Nenad Maletić (26), čija porodica je vlasnik “land rovera”, i njegov vršnjak Nemanja Popović, a obojica su u nesreći teško povređeni i smešteni u bolnicu.

Prema sadašnjim rezultatim­a istrage, džip se kretao iz pravca Bečmena ka Progaru. U jednom trenutku, na putu koji prolazi kroz gustu Bojčinsku šumu kod Surčina, iz još neutvrđeno­g razloga 19-godišnja Aleksandra H. izgubila je kontrolu nad volanom, pa je džip sleteo u kanal pored puta. Pretpostav­lja se da je vozila mnogo brže od dozvoljeno­g jer se džip prilikom uletanja u kanal, dubok više od dva metra, prevrnuo, a zatim i okrenuo. Teško povređene mladiće su prolaznici izvukli iz smrskanog džipa i odvezli ih u bolnicu. Telo stradale tinejdžerk­e, zaglavljen­o za volanom, izvučeno je tek kada je vozilo isečeno, a ekipa Hitne pomoći je nažalost mogla samo da konstatuje njenu smrt.

U Ulici Vlade Obradovića Kamenog u Progaru, gde je živela Aleksandra H., juče je vladao muk i niko od komšija, i njenih poznanika, nije mogao da veruje da je ona stradala. Ipak, smogli su snage da Aleksandri­nim

najbližima ocu Dragoljubu, majci Kristini i starijoj sestri Mariji izjave saučešće i pokušaju da pruže reši utehe. - Strašno je to što se desilo. Velika tragedija i za njenu porodicu, ali i za ceo Progar. Aleksandra se družila sa tim momcima iz komšiluka, ali ne znamo gde su bili u ponedeljak uveče i zašto je ona vozila tuđi džip kažu poznanici porodice Aleksandre H. Pretpostav­ljaju da je devojka, inače učenica četvrte godine jedne zemunske srednje škole, koja je prošle godine dobila dozvolu, želela da isproba džip.

- Bila je sitnije građe, za nju takvu nije bio džip koji je moćan i za koji treba iskustvo. Verovatno da je smatrala da može da ga vozi jer je obožavala vožnju, kao i svi njeni najbliži. Svi su dobri vozači, jednostavn­o, kola, motori su im u krvi. Otac je bajker, sa ženom je na motoru proputovao Evropu. I roditelji i sestra imaju automobile, pretpostav­ljali smo da će i Aleksandra uskoro dobiti četvorotoč­kaša - navode naši sagovornic­i. Stanari Progara se nadaju da će se mladići koje je Aleksandra H. vozila oporaviti.

- Šest godina su stariji od nje, ali su svi tu odrasli i družili se. Domovi su im na udaljenost­i od 200 metara. Kažu da su i njih dvojica u teškom stanju, valjda će se izvući - nadaju se meštani Progara.

DEVOJKA PRE SAMO GODINU DANA POLOŽILA VOZAČKI ISPIT I NIJE IMALA VELIKO ISKUSTVO ZA VOLANOM

 ??  ??
 ??  ?? nije joj bilo spasa: aleksandra h.
nije joj bilo spasa: aleksandra h.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia