Blic

TEŠKO NAM JE DA INDIJU VRATIMO NORMALNOM ŽIVOTU

Srpska princeza se nedavno videla s unukom i kaže da je taj susret bio veoma emotivan, te da Indija sada odlazi na psihoterap­ije da bi se vratila na pravi put.

- Ljubomir tozev

Indija Oksenberg se nakon izlaska iz kandži opasne sekte NXIVM u kojoj je bila skoro osam godina zaposlila u jednom veganskom restoranu u Njujorku. Danas je, posle svega, ipak uspostavil­a komunikaci­ju sa bakom i majkom.

- Krajem aprila boravila sam u Americi, gde sam se videla sa Indijom i pričale smo o svemu. Trenutno ide na terapije kod psihologa gde pokušavaju da joj pomognu. Svakodnevn­o sam u komunikaci­ji s Indijom i svaki vid podrške joj veoma znači. Kada sam je videla i zagrlila, bilo mi je bitno da od nje čujem da je dobro. Obe smo emotivno reagovale - objašnjava princeza Jelisaveta Karađorđev­ić, i dodaje da se sve postepeno vraća u svoje tokove.

- Sada je sve u redu, više nije u opasnosti, što je nama najbitnije. Moja ćerka i ja verujemo i nadamo se da će uspeti da se probudi iz te prestrašne sekte i vratiti u svoj tok života koji je vodila do pre osam godina kada nije bila deo ovog kulta započinje priču za „Blic” srpska princeza. Ipak, prava borba tek sledi.

- Veoma je teško da je vratimo u normalan tok života jer je ona nekoliko godina bila u kandžama najgore sekte na svetu. Svi znamo da kada neke navike godinama činimo, veoma je teško da ih promenimo za nedelju, mesec ili duži period. Teško

nam je, ali ne želimo da se predamo, već želimo da se ona što pre vrati u svakodnevn­i život i da čini stvari koje je radila pre nego što je zapala u ovaj pakao - iskrena je srpska princeza, i dodaje da je veliki pomak u izlečenju to što se već zaposlila:

- Rad je najbolji lek protiv svega, to je i Indija shvatila koja je nekoliko nedelja nakon što su uhapsili vođu sekte Kita Rejnijera

našla posao u ovom ugostitelj­skom objektu. Sudeći po komentarim­a drugih, dobra je u ovom poslu i veoma je vredan i požrtvovan radnik - kaže naslednica kraljevske porodice Karađorđev­ić.

Podsećamo, Indija Oksenberg se u kandžama vođe sekte Kita Rejnijera nalazi od 2011. godine, a njena majka Katarina je putem medija pokušala da podigne svest koliko je opasan ovaj kult u kojem su brojne žene, između ostalog, bile i žigosane. Tek nakon javnih apela, Kit Rejnijer je uhapšen, a protiv njega je između ostalog podignuta optužnica da je članice držao kao seksualne robinje.

 ??  ??
 ??  ?? svakodnevn­o sam u komunikaci­ji s indijom i svaki vid podrške joj veoma znaČi, kaže jelisaveta karaĐorĐev­iĆ
svakodnevn­o sam u komunikaci­ji s indijom i svaki vid podrške joj veoma znaČi, kaže jelisaveta karaĐorĐev­iĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia