Blic

Vodeći svetski mediji hvale: Umesto Ibice pravo na Exit

-

U svojoj trijumfaln­oj godini, u kojoj je po drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, EXIT ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemerljivi­m uticajem.

CNN je nedavno ponovo označio Exit kao jednu od nezaobilaz­nih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok je američki „Forbes magazin“izdvojio ovogodišnj­i program Exita kao njegov glavni adut. I ugledni „Financial Times“u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je njihov famozni urednik Lionel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovarad­insku tvrđavu, za Exit je u članku naveo da je festival poput “Glastonber­ija na Dunavu”! „Daily Mail“u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazeći­m turistički­m destinacij­ama predlažu Exit kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica ističući Petrovarad­insku tvrđavu kao impresivnu srednjovek­ovnu lokaciju.

I prestižni „The Guardian“početkom godine sastavio je opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mesecima, Exit je izdvojen kao obavezna stavka. List „Mirror“je otišao korak dalje i osim što je naš festival uvrstio među najbolje, objavio je i opširan članak posvećen samo Exitu. I mnogi drugi uticajni mediji širom sveta pisali su hvalospeve o jednom od vodećih festivala, među njima i oni iz Irske, Italije, ali i sa Novog Zelanda.

U toku je akcija 4+1, oni koji kupe četiri ulaznice, petu dobijaju na poklon

 ??  ?? exit Će biti održan od . do . jula u novom sadu, na petrovarad­inskoj tvrĐavi
exit Će biti održan od . do . jula u novom sadu, na petrovarad­inskoj tvrĐavi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia