Blic

Divac pravi tandem Bogdanović - Dončić

Ako Sansi propuste veliku priliku, as madridskog Reala će zaigrati u Sakramentu zajedno sa srpskim reprezenta­tivcem.

-

Igor Kokoškov se posle samo 48 sati od dolaska na klupu Finiks Sansa našao pred najvećim iskušenjem u karijeri - klub iz Arizone je na lutriji dobio pravo da prvi bira na draftu 22. juna u Njujorku. Ukratko, to znači da Kokoškov može da dovede Slovenca Luku Dončića sa kojim je 2017. osvojio Evropsko prvenstvo, što je potpuno očekivano..., ali samo pod uslovom da ste sa ovih naših prostora. U NBA, odnosno Americi, na ceni su neke druge vrednosti - marketing, prodaja dresova, ugovori sa sponzorima...

Zato je 99 odsto sigurno da će Kokoškov morati da se odluči za Deandra Ajtona, 216 centimetar­a visokog 19-godišnjeg centra sa Bahama i momka koji je igrao za lokalni Univerzite­t Arizona. Ajton je već predstavlj­en kao košarkaška superzvezd­a i budući ol-star as, tako da advokati Sansa uveliko pripremaju ugovor.

Saga oko Luke Dončića, međutim, ima i svoju drugu stranu. Naime, ako Finiks uzme Ajtona, to znači da će mladi košarkaš Reala od naredne sezone biti saigrač Bogdana Bogdanović­a. Da, Sakramento Kingsi i

Vlade Divac biraju kao drugi i ništa drugo osim invazije vanzemalja­ca ne može da spreči Dončićev dolazak u glavni grad Kalifornij­e. Generalni menadžeri nemaju pravo da komentariš­u “ko će gde”, ali Divac nije mogao da sakrije uzbuđenje.

- Mi nismo ekipa koja namerno gubi kako bi imala veće šanse na draftu. Zato mislim da je ovo karma, prilika da biramo drugi. Želimo divac bi želeo da dovede donČiĆa u kingse da napravimo mladu i talentovan­u ekipu - rekao je Divac.

Dok su svi gubili, Kingsi su pobedili devet mečeva od poslednjih 21 i završili kao sedmi najlošiji tim u ligi. Hrabrost se isplatila i zato je Divac nagrađen na lutriji.

Naravno, na NBA draftu su uvek moguća iznenađenj­a, mada je neralno očekivati da bilo koji drugi košarkaš poremeti ravnotežu na prve dve pozicije. Ajton i Dončić su sigurni, samo je pitanje kojim redom će biti izabrani. Igor Kokoškov ima više od mesec dana da lobira kod generalnog menadžera Rajana Mekdonaua da se Sansi odluče za Dončića. Međutim, u ovom trenutku Finiksu nisu potrebni bekovi ili krila, već klasičan centar. To je možda i glavni razlog zbog kojeg je Ajton realniji izbor.

 ??  ?? bogdanoviĆ i donČiĆ Će od naredne sezone verovatno zajedno igrati za sakramento
bogdanoviĆ i donČiĆ Će od naredne sezone verovatno zajedno igrati za sakramento
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia