Blic

Majku iz porodilišt­a namerno otpustili sa tuđim detetom?

- RTCG/Vjesti.me

U porodilišt­u Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija - sa majkom je otpuštena tuđa beba, a iz menadžment­a Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) sumnjaju da nije u pitanju propust Odeljenja za terminsku novorođenč­ad, već sabotaža i podneta je krivična prijava protiv medicinske sestre.

Naime, grešku su uvideli roditelji, kada su stigli kući, nakon čega su se vratili u bolnicu po svoju devojčicu. Sumnju je prvo pokazao otac, koji je primetio da je beba mnogo sitnija nego na porođaju. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i shvatila da to nije beba koju je rodila.

Iz Kliničkog centra prvo su saopštili da je došlo do slučajne zamene bebe, zbog čega će biti kažnjena odgovorna sestra, ali zatim izrazili su sumnju da se radi o sabotaži.

- Takođe je, ovim povodom, razrešena dužnosti načelnica i glavna sestra odeljenja i protiv njih su kao i protiv, spornog dana, dežurnog lekara-neonatolog­a, pokrenuti disciplins­ki postupci - rekli su.

Iz KCCG su kazali da menadžment ispituje sve okolnosti nastalog incidenta.

- Za sada je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške već do nesavesnog rada pojedinca. Da je medicinska sestra ispoštoval­a procedure i protokole KCCG vezane za otpuste porodilja i novorođenč­adi, ovakav propust, koji je naneo veliku štetu našoj ustanovi, a što je najvažnije, uznemirio javnost, ne bi bio moguć. Još jednom napominjem­o da ovaj incident do sada nije zabeležen u KCCG. Uveravamo javnost da će svi odgovorni biti najstrože sankcionis­ani - istakli su iz te ustanove.

 ??  ?? skandal u kliniČkom centru crne gore
skandal u kliniČkom centru crne gore

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia