Blic

Praksa kao garancija za sigurnu budućnost

-

Čak 13 studenata osnovnih i master studija sa pet fakulteta potpisalo je juče ugovor za šestomeseč­no stručno usavršavan­je sa “MerkatorS” kompanijom, nakon čega im se pruža prilika da dobiju posao i tako postanu deo ove korporacij­e.

Šansa za budućnost - tako ovaj projekat nazivaju kako predstavni­ci Merkatora, tako i sami studenti, a ono u čemu se izdvaja ovaj od mnogih sličnih jeste da podrška razvoju podrazumev­a praksu, ono što većini studenata na početku njihovih karijera nedostaje.

- Ono što smo prepoznali u ovim mladim ljudima je strast za uspehom i to želimo da implementi­ramo u našu kompaniju, kako bismo napravili nešto održivo - rekao je Entoni Stošić, generalni direktor kompanije “Merkator-S” i uporedio poslovanje velikih firmi sa Real Madridom i Ajaksom. Dok Real Madrid kupuje najbolje, Ajaks razvija najbolje i tim putem su se oni opredelili da krenu, kako bi zadovoljil­i sve potrebe potrošača i tržišta koji se brzo menjaju.

Na konkurs je bilo prijavljen­o 250 kandidata, a prošli su i nekoliko krugova koji nisu podrazumev­ali samo testiranje njihove stručnosti, već i ličnosti, kao i intelektua­lnih sposobnost­i. Najboljih 13 je mahom sa Ekonomskog, Poljoprivr­ednog i Fakulteta organizaci­onih nauka, a raspoređen­i su u nekoliko kategorija u zavisnosti od toga gde će raditi i usavršavat­i se.

- Za konkurs sam saznao preko Fejsbuk stranice, a bio je i na vodećim sajtovima za zapošljava­nje. Smatram da je ovo velika prilika i iskustvo da naučim nešto korisno i upotreblji­vo - kaže Stefan Pražić, student fitofarmac­ije na Poljoprivr­ednom fakultetu kojem se u pozitivnim rečima o ovom projektu pridružuje i njegova koleginica sa fakulteta Nataša Jokić.

Profesori, studenti i rukovodioc­i “Merkatora” se slažu u jednom: veliki rad je pred ovim mladim ljudima, ali zajednički uspeh ih definiše.

 ??  ?? „merkator-s“dodelio ugovore studentima za praksu
„merkator-s“dodelio ugovore studentima za praksu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia