Blic

Da puši, pa je ao na kratko

-

zbog bolova teško popela uz stepenice do svoje sobe, gde se sklonila. Međutim, tu nije bio kraj maltretira­nju. Otac ju je besno i preteći ponovo pozvao da siđe. Kada je preplašeno i krvavo dete sišlo, njen otac je uzeo mašinicu za šišanje i ošišao je na kratko.

Devojčica je juče otišla u školu na časove, jer je dobar đak, bez obzira na brutalno maltretira­nje koje doživela veće pre toga. U šlolu je došla sa vidnim oteklinama na licu i ošišana. To nije moglo da prođe neprimećen­o. O svemu je odmah obaveštena dirktorka te osnovne škole, koja odmah prijavljuj­e slučaj lokalnoj policiji.

Dete je prvo odvedeno na lekarski pregled u lokalnu bolnicu, gde su lekari konstatova­li da ima hematome po glavi i telu. Dete je zbog povreda na glavi i licu upućuno na dalje preglede, ali na sreću nije bilo unutrašnji­h krvarenja.

Devojčica je dala izjavu dežurnom policajcu specijaliz­ovanom za nasilje u porodici, gde je detaljno ispričala kako ju je otac tukao i maltretira­o. Takođe je istovremen­o angažovan i socijalni radnik. Na osnovu svih dosada prikupljen­ih podataka doneta je odluka da se dete skloni u prihvatili­šte za nezbrinutu decu u Beogradu. Otac je uhapšen zbog sumnje da počinio krivično delo nasilja u porodici i određeno mu je za sada policijsko zadržavanj­e. Njega će po isteku 48 sati saslušati nadležan tužilac koji može da traži i određivanj­e pritvora do 30 dana o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak.

Osumnjičen­i je ranije osuđivan zbog krivičnih dela što će biti otežavajuć­a okolnost za njega. 12. jun 2017 - N. J. iz okoline Bajine Bašte uhapšen je zato što je pretukao svoju 13-godišnju ćerku i davio je golim rukama. Povod da nasilnik nasrne na jednu od svoje dve ćerke, koju je inače često maltretira­o, bio je mobilni telefon koji je devojčici, krijući od oca, kupila majka.

12. decembar 2017 - S. Ž. (37) iz Velikog Gradišta određen je jednomeseč­ni pritvor, jer je pretukao svog maloletnog sina N. Ž. (13), učenika sedmog razreda osnovne škole, a drugog sina (15) vređao, sve zbog loših ocena. Samohrani otac je uhapšen, a o dečacima brine Centar za socijalni rad.

1. januar 2018 - Na Novom Beogradu D. S. (41) polomio prst svojoj maloletnoj ćerki (13), zatim je njoj i supruzi M. S. (34) pretio nožem, da bi na kraju skočio sa petog sprata zgrade. U stanu su bile mlađa ćerka (12), kao i devojčica od sedam godina koja je došla u posetu tetki M. S.

17. mart 2018. - T. U. (43) iz Surdulice uhapšen je zbog sumnje da u porodičnoj kući fizički napao ćerku i naneo joj povrede.

 ??  ?? nasilnik u Ćerkinoj sobi našao pikslu punu opušaka zbog Čega ju je tukako i muČio
nasilnik u Ćerkinoj sobi našao pikslu punu opušaka zbog Čega ju je tukako i muČio

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia