Blic

Dončić: Zvezdaš sam i volim Beograd

Svi znaju da sam fan crveno-belih i nadam se da će navijači iz Srbije biti uz moj klub, kaže mladi Slovenac koji bi trebalo da pređe u NBA ligu.

-

Nasmejan kao dete u prodavnici slatkiša, 19-godišnji Luka Dončić nije mogao da sakrije emocije što će se u Beogradu boriti za jedan od najvažniji­h trofeja u karijeri.

Slovenac našeg porekla će večeras (21) predvoditi Real protiv CSKA, a veruje da će domaći navijači biti na strani madridskog kluba.

- Uvek se obradujem kada dođem u Beograd. Ovde se osećam prijatno, kao kod kuće. Svi znaju da sam navijač Crvene zvezde i zato se nadam da će me beogradska publika voditi do pobede - rekao je Luka Dončić.

Mladi košarkaš je rekao da igra sezonu iz snova i da veruje da će podići pehar namenjen osvajaču Evrolige.

- Šta više mogu da poželim, da posle trijumfa sa Slovenijom na EP u Turskoj osvojim i Evroligu. Bio bi to vrhunac. Ali, znam da nam neće biti lako, jer igramo sa verovatno najiskusni­jom i najkvalite­tnijom ekipom u Evropi. CSKA zna kako se osvajaju trofeji. Sa druge strane, nas su otpisali davno i pre finalnog turnira, tako da Real u Beogradu nema šta da izgubi.

Očekivano, Dončić je morao da prokomenta­riše pitanje da li je ovo njegov oproštaj od evropske košarke, odnosno da li će od naredne sezone igrati u NBA ligi.

- Znam da vas sve to interesuje, ali nemam šta novo da kažem. Možda mečevi u Beogradu neće biti moji poslednji u Evroligi. Mislim da je najpametni­je da sačekam kraj sezone i da onda odlučim gde ću nastaviti karijeru. Imam sada važnijih stvari o kojima moram da brinem bio je iskren Luka Dončić.

Iz razgovora sa španskim kolegama novinarima je jasno da su male šanse da Luka ostane u Realu i Evropi, jer se pretpostav­lja da će biti jedan od prva dva pika na draftu. To znači da će igrati za Finiks koji trenira Igor Kokoškov ili će postati saigrač Bogdana Bogdanović­a u Sakramentu.

 ??  ?? luka donČiĆ poziva navijaČe crvene zvezde da navijaju za real
luka donČiĆ poziva navijaČe crvene zvezde da navijaju za real

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia