Budimo svi uz “orlove”

Blic - - TEMA DANA - IGOR VELIMIROVIĆ, urednik sporta

Krenulo je, zakotrljala se lopta u Rusiji, planeta je stala. Do 15. jula svi svetski reflektori biće upereni prema Mundijalu. I tamo, gde će cela zemaljska kugla biti okrenuta narednih mesec dana, biće i Srbija. Uspeh sam po sebi.

Ali, mi ne bismo bili to što jesmo, da sad ne tražimo od naših fudbalera i plasman u drugi krug Svetskog prvenstva! Pa kada je tako, po mentalitetu, temperamentu, tradiciji i navikama, hajde onda i da podržimo naše “orlove” na tom putu. Da svi budemo kao jedan, da u Samari, Kalinjingradu i Moskvi, gde igramo tri utakmice prve faze, naši igrači i selektor osete podršku svog naroda. Da je Srbija uz njih. Da potisnemo sve podele i navijačku obojenost, da svi budemo Srbija, jer samo tako možemo da pobedimo i Kostariku i Švajcarsku. I onda eto osmine finala, eto radosti i sreće za naciju koja je odavno prestala da veruje u fudbalske uspehe.

Nije potrebna euforija, preveliki optimizam, međutim, dovoljno je samo malo, a to je da bez zvižduka i psovki pogledamo tih 180 minuta. Možda i neće biti tako loše. Ako ne veruješ u čudo, ono se neće ni desiti. Ako se ne nadaš podvigu, ono će izostati. I zato, pomozite fudbalerima da se iz Rusije vrate kao pobednici, uzdignutih glava, ozarena lica i nasmejani.

“Blic” je, kao i uvek, na licu mesta. Imaćete prilike da narednih mesec dana na sajtu blic.rs i u našem štampanom izdanju iz dana u dan čitate i gledate ekskluzivne materijale sa Svetskog prvenstva koje vam donose naši izveštači. “Blic” veruje u srpske fudbalere, verujte i vi.

Srećno!

#

Potisnimo sve podele i navijačku podeljenost, budimo svi uz Srbiju na Mundijalu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.