Omerovićbruka državu, a ne da ostavku

Blic - - POLITIKA -

Ako protiv mene bude pokrenut sudski postupak, spreman sam da snosim odgovornost, navodi Meho Omerović, poslanik SDPS, koji je zatečen u krađi u Frankfurtu, očigledno namerno zanemarujući činjenicu da sudskog postupka ne može ni biti, jer ga štiti diplomatski imunitet.

On je u pisanom odgovoru “Blicu” rekao da se oglašava povodom zlonamernih informacija da su se “navodno pojavili novi detalji u vezi sa neprijatnošću koja mu se desila”.

- Želim da naglasim da protiv mene nema ni krivične prijave niti ikakvog sudskog procesa! Bar da ja znam. Ako i ima nekih novih saznanja ili se pokrene sudski postupak, naravno da ću biti spreman da snosim odgovornost, čak i pre okončanja sudskog postupka. Ne želim da budem tema i teret ni svojoj porodici, partiji, ni vladajućoj koaliciji - navodi Omerović, iz čije izjave može da se zaključi da nema nameru da podnese ostavku, iako je osramotio i sebe i državu.

Omerović nije želeo da odgovara na naša dodatna pitanja o nemogućnosti da se pokrenu sudski postupci zbog diplomatskog imuniteta, koji u inostranstvu onemogućuje i krivično gonjenje. Na naš naknadni poziv, on nije odgovorio.

zna da ga od postupka štiti imunitet, a kaže da Će otiĆi ako bude pokrenut postupak?!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.