VOZAČU „TOJOTE“NIJE ODREĐEN PRITVOR

Blic - - HRONIKA -

Vladimiru V. (43) iz Beograda, koji je na Divčibarama u utorak svojom „tojotom“usmrtio dečaka Aleksu D. (10) iz Subotice, nije određen pritvor, kako je to tražilo tužilaštvo, već mu je izrečena mera zabrane napuštanja prebivališta.

U svojoj odbrani, kako saznaje „Blic“, on je ponovio tvrdnje date policiji odmah nakon užasne saobraćajne nesreće, „da su mu kočnice na automobilu otkazale“, juče je dodao i to da mu je volan u kritičnom trenutku bio „tvrd“, zbog čega nije uspeo da skrene i izbegne kolonu učenika OŠ „Miloš Crnjanski“iz Subotice koja je prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“, tako da je pokosio i na licu mesta usmrtio Aleksu. Međutim, naloženi vanredni tehnički pregled njegovog automobila pokazao je da su u trenutku nesreće na „tojoti“bili ispravni i kočnice i sistem za upravljanje.

Dalja istraga treba da pokaže da li je Vladimir uleteo jer je u kritičnom trenutku koristio mobilni telefon ili se možda okrenuo prema svom maloletnom detetu, koje je vozio na zadnjem sedištu. Osnovno tužilaštvo predložilo je da vozaču bude određen pritvor, ali sud to nije usvojio, već je osumnjičenom izrekao meru zabrane napuštanja prebivališta.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.