UŽAS U FABRICI U NIŠU GDE JE TEŠKO POVREĐEN JEDAN OD ZAPOSLENIH Poklopac težak 20 kilograma smrskao nogu radniku

Blic - - HRONIKA -

Radnik preduzeća „MIN Kopex“iz Niša M. M. (48) teško je povređen juče oko 9.30 časova na radnom mestu u pogonu ove firme kada ga je metalni poklopac, težak oko dvadesetak kilograma koji je izleteo pod pritiskom, udario u nogu i bukvalno je zdrobio.

Radnik je u teškom stanju transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu, gde je hitno operisan. Tim lekara pokušao je da mu spase nogu, ali je na kraju ipak morala da se amputira.

- U pitanju je teška povreda leve noge sa opekotinom levog stopala. Urađena je natkolena amputacija. Pacijent je vitalno ugrožen. Nalazi se na aparatima za održavanje života i lekari se bore za njegov život - kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

Kako „Blic“saznaje, M. M. je u preduzeću

„MIN Kopex“zaposlen na mestu ispitivača varova, a do nezgode je došlo u momentu dok je mašinom ispitivao varove na elementu koji je napravljen za hidroelektranu „Đerdap“.

- U pitanju je element, takozvana „ploveća maska“koja se koristi u hidroelektrani. Prilikom ispitivanja varova pod pritiskom od dva bara u jednom trenutku je neočekivano došlo izletanja metalnog poklopca, teškog oko 20 kilograma. Da li su popustili šrafovi ili je došlo do nekontrolisanog rasta pritiska, pa je usled toga metalni poklopac odleteo s elementa, utvrdiće istraga, kao i da li se radi o nečijem propustu ili je incident mogao da se predvidi i spreči - kaže naš izvor.

LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT RADNIKA KOME SU MORALI DA AMPUTIRAJU NOGU

aki im bio vozaČ, obezbeĐenje, kum, a na kraju saopštili da „nemaju sa njim ništa“: ana i rasta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.