Blic

Ubijen šef obezbeđenj­a Bojovićevo­g klana

Nova mafijaška likvidacij­a odjeknula je juče Beogradom kada je Siniša Milić Boske (45), šef obezbeđenj­a navodnog vođe Bojovićevo­g klana Filipa Koraća, raznesen u eksploziji bombe u centru grada.

- M. joviĆeviĆ, j. aleksiĆ

Stravična eksplozija dogodila se oko 13 sati u blizini Autokomand­e, prekoputa poznatog restorana “Franš”. Prema rečima očevidaca, detonacija se dogodila tokom vožnje, zapravo u trenutku dok je automobil „tojota rav“, kojim je upravljao Milić, stajao pred semaforom koji je pokazivao crveno svetlo. Eksplozija je, inače, oštetila i susedna vozila.

Teško ranjeni Milić je, kako svedoče očevici, nakon detonacije vrištao na sav glas, zarobljen u uništenim kolima. Nekoliko minuta

kasnije podlegao je jezivim povredama, pred šokiranim građanima koji su zaustavili automobile na jednoj od najprometn­ijih saobraćajn­ih

petlji u prestonici.

Ekipu Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla na lice mesta, policija je udaljila od automobila zbog straha da bi vozilo moglo ponovo da eksplodira. Ubrzo su se na terenu pojavili inspektori i forenzičar­i, koji su narednih sati vršili uviđaj na mestu eksplozije. Više od 50 policajaca blokiralo je celu ulicu koja vodi od kružnog toka kod hotela „Slavija“do Autokomand­e.

Siniša Milić bio je bez sumnje jedan od najistaknu­tijih pripadnika grupe oko Luke Bojovića, kojom danas, prema operativni­m saznanjima MUP, upravlja Filip Korać. Bosketa ta saznanja označavaju kao šefa Koraćevog obezbeđenj­a.

Milić je, inače, bivši pripadnik Specijalni­h antiterori­stičkih jedinica (SAJ) Republike Srpske, a obezbeđiva­njem kriminalac­a bavio se i u Crnoj Gori (od 2009. godine), gde ga izvesni izvori povezuju sa pokojnim šefom barskog ogranka Bojovićeve grupe Lukom Đurovićem.

Bivši specijalac je, međutim, godinama već angažovan u Beogradu.

Interesant­no je da je Milić poslednji put privođen 2017. godine, i to zajedno sa Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop u kockarnici „Havana“. Popoviću

se, zajedno sa još dvojicom saučesnika, sudi za iznudu 110.000 evra.

Šta je motiv ove brutalne likvidacij­e? Istražitel­ji ispituju nekoliko mogućih teorija, ali je i laicima indikativn­o da je pre manje od mesec dana stradao još jedan od ljudi bliskih Luki Bojoviću - Dragoslav Miloradovi­ć. Drugo ubistvo istaknutog pripadnika grupe u ovako kratkom periodu pokazuje da je Koraćev klan pod jakim udarom.

Policija je uverena da je ubistvo Milića u direktnoj vezi i sa ratom koji besni na tržištu narkotika u regionu, između u javnosti sada dobro poznatih kotorskih kriminalni­h grupa - škaljarske i kavačke. Bojovićeva, odnosno Koraćeva grupa je, inače, bliska škaljarsko­m klanu.

U tom kontekstu treba pomenuti i da je početkom godine, svega nekoliko stotina metara daleko od mesta ubistva Milića, ubijen i Davorin Baltić, jedan od vođa kavačkog ganga i osumnjičen­i za ubistvo Gorana Đuričković­a, pripadnika rivalske grupe likvidiran­og hicem iz snajpera u oktobru 2015. godine.

S tim u vezi, Bosketovo ubistvo moglo bi biti i čin osvete, upozorenje njegovom šefu, ali jedno je sigurno: ubistvo je profesiona­lno obavljeno i deo je totalnog rata u balkanskom podzemlju.

 ??  ??
 ??  ?? bomba bila postavljen­a pod automobil i nesreĆnom Čoveku nije bilo spasa
bomba bila postavljen­a pod automobil i nesreĆnom Čoveku nije bilo spasa
 ??  ??
 ??  ?? luka bojoviĆ uhapšen je . godine u španiji, gde je osuĐen na godina zatvora zbog organizova­nog kriminala
luka bojoviĆ uhapšen je . godine u španiji, gde je osuĐen na godina zatvora zbog organizova­nog kriminala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia