Blic

Pušku nije puštao ni dok mu je napadač pucao u noge

Miloš Milošević (31), policajac koji je ranjen prilikom pokušaja da savlada kriminalca Ivana P. (32) dok je “kalašnjiko­vim” pucao pred klubom “Manila” u Nišu, nakon zbrinjavan­ja u bolnici imao je samo jedno pitanje - kada će moći da se vrati na posao.

- Branko janaČkoviĆ

Miloševiću je napadač ispalio čak devet hitaca u noge dok ga je Milošević držao za cev automata i sprečavao ga da napravi masakr neviđenih razmera, a nakon operacije i zbrinjavan­ja oporavlja se u KC u Nišu.

- Uradio je intervenci­ju kako bih je i ja uradio, u skladu sa zakonom uz sve mere bezbednost­i za sve prisutne u vreme događaja. On ne želi populariza­ciju kroz medije jer ističe da je samo radio svoj posao, kazao je kratko za “Blic” Milošev otac Jugoslav Milošević, koji je i sam policajac sa 36 godina radnog iskustva.

Miloševe kolege ponosne su na nesebičnos­t i požrtvovan­ost prilikom delikatne intervenci­je, ističući da je policajac u momentu doneo hrabru i ispravnu odluku.

- U sekundi je doneo pravu odluku kada se bacio na napadača i uhvatio ga za cev automata. Osnovni cilj mu je bio da mu obori cev ka podu, da ne može da puca u njega i ostale kolege. Da je napravio pogrešan korak, da je ustuknuo, zastao, verovatno bi ih napadač likvidirao, jer je odmah počeo da puca na njih. Napadač nije prestajao da puca sve vreme, imao je dva okvira na “kalašnjiko­vu”, kao na ratištu , zalepljena jedan na drugi, a onesposobl­jen je tek u trenutku kada je probao da promeni okvir, kada je ispucao jedan i pokušao da ubaci drugi u pušku, kaže naš izvor.

Prva stvar koja je Miloša intreresov­ala nakon što se probudio posle operacije u bolnici je - kada će moći da se vrati na posao.

- Njegovo osnovno pitanje lekarima bilo je da li će moći i kada da se vrati u svoj tim, u jedinicu, to ga jedino muči. I kaže da bi opet isto uradio u svakom trenutku. On je zadobio teške telesne povrede. Ima povredu obe potkolenic­e, na intenzivno­j nezi će biti još nekoliko dana. Lečenje će trajati najmanje pet nedelja na desnoj nozi, koja je manje povređena, a na levoj i duže.

On ima sedam prostrelni­h rana na levoj i dve na desnoj nozi. Sve vreme dok se rvao sa napadačem ovaj nije prestajao da puca, svi pogoci su u potkolenic­e bliže skočnom zglobu - kaže naš sagovornik.

Kaže da je Miloš odrastao u policijsko­j porodici pa je i sam rešio da krene očevim stopama i ubrzo postao jedan od najboljih.

- Odrastao je uz oca koji je policajac. Od malena zna te očeve odlaske po ratištima, po silnim intervenci­jama… Po završetku srednje škole otišao je u Sremsku Kamenicu, u centar za policijsku obuku, tamo je pokazao svoje kvalitete i rezultate. Bio je izabran za interventn­u jedinicu u Beogradu i tamo je počeo radnu karijeru, gde je radio oko pet godina. Posle toga je pisao zahtev da pređe u Policijsku upravu Niš, s obzirom na to da ima suprugu i dete i da ima rešeno stambeno pitanje u Aleksincu. Nakon izvesnog vremena je uzet u Tim za brze intervenci­je sa još sedmoricom kolega, najboljih iz PU Niš, dodaje naš sagovornik.

Kod napadača je policija našla dva okvira za „kalašnjiko­v“

 ??  ?? miloš miloševiĆ dobio devet hitaca u noge miloševiĆ se lavovski borio sa kriminalce­m, a da mu je pustio cev puške, bio bi mrtav i on i još nekolicina oČevidaca
miloš miloševiĆ dobio devet hitaca u noge miloševiĆ se lavovski borio sa kriminalce­m, a da mu je pustio cev puške, bio bi mrtav i on i još nekolicina oČevidaca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia