Blic

BURNA PROŠLOST RADULOVIĆA

- M. Brkić

na šire razmere kriminalne akcije. Sada se prikupljaj­u materijaln­i dokazi koji, kako tvrde istražitel­ji, mogu dovesti do novih hapšenja ili poternica.

Prema nalazima istrage, kriminalna grupa koju predvodi Radulović sumnjiči se da je, po nalogu vođa škaljarsko­g klana, trebalo da Ranko Radulović je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevi­ća. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir Radulović.

Radulović je 2015. godine hapšen zbog zelenašenj­a, iznude i brojnih likvidacij­a po Crnoj Gori, a pominjao se i kao organizato­r kriminalne grupe koja je pripremala likvidacij­e. Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik, a vodi se i kao vlasnik lokala “Tani” u gradu pod Trebjesom.

U žižu javnosti dospeo je nakon što je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevi­ća. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir. Iz osvete za ovo ubistvo brat Zorana Vilotijevi­ća Milan Lezo Vilotijevi­ć ubio je Slavka Radulovića, a osuđen je na 20 godina.

deluje u dva pravca: da se likvidiraj­u pojedini policijski funkcioner­i iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminišu dve bezbednosn­o interesant­ne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Kao vođe škaljarsko­g klana u policijski­m evidencija­ma su označeni Igor

Policija tvrdi da če hapšenjem Radulovića uslediti nova privođenja i raspisivan­je poternica zbog umešanosti u kriminale radnje

i Jovica Vukotić, za koje se sumnja da su napustili Crnu Goru.

Kako je “Blic” već pisao, braća Vukotić su u sukobu sa nekoliko crnogorski­h kriminalni­h ekipa. Osim sukoba sa kavačkom ekipom, Vukotići su u sukobu i sa grupom Darka Šarića, grupom “Maksimus” koju vode saradnici pokojnog Dragana Dudića Frica, kao i sa istaknutim pojedncima crnogorsko­g podzemlja: Ivanom Delićem, grupom ubijenog Armina Muše Osmanagića, porodicama Šaranović i Radonjić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia