Blic

Kostić saslušan, a sumnja se da dečak nije jedina žrtva

Poznati modni kreator negirao je optužbe da je seksualno uznemirava­o dečaka (15), a tužilaštvo i policija sada skupljaju dokaze i ispituju - da li je ovo jedini Kostićev napad?

- Bojana bogosav, mihailo joviĆeviĆ

Kako saznajemo, Darko Kostić saslušan je u ponedeljak uveče u svojstvu građanina. Pred tužilaštvo­m je negirao da je seksualno zlostavlja­o dečaka L. J. (15) ističući da se nije krio, niti da je znao da ga policija traži.

- On je tvrdio da je saznao da je policija krenula u potragu za njim iz elektronsk­ih medija, a onda je ispričao kako je dečak bio taj koji je njega napao. Navodno, kako je ispričao, L. J. je došao u atelje, lupao mu je na vrata i napadao ga je - kaže izvor „Blica“upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, Kostić je u svoju odbranu naveo da je dečaka pokušao da otera iz ateljea, međutim kako je on navaljivao, odgurnuo ga je i tom prilikom mu iscepao majcu.

- Kostić je tvrdio da dečaka nikada ranije nije video, da je za njega čuo iz emisije „Neki novi klinci“i da ga je dečak proganjao preko fejsbuka i da mu je sam tražio da ga fotografiš­e. Takođe je tvrdio da dečak sve izmišlja i da preko njega hoće da postane poznat kaže izvor „Blica“.

Navodno, Kostić je L. J. kazao da je „nizak i da ne može da prođe“kao model i nakon toga je ignorisao sve njegove poruke.

- Kostić navodi da fotografij­e dečaka ima u mobilnom telefonu, koji mu je, kako kaže, ukraden, kao i da je krađu prijavio policiji i dodaje da je dečak izmislio da mu je nudio preparat za potenciju - objašnjava naš sagovornik.

Međutim, dečakova priča bila je drugačija. Prilikom saslušanja dečak je kazao da ga je Kostić dodao na fejsbuku i da ga je zvao da se slika kod njega u studiju. On je do detalja ispričao šta se navodno dešavalo u stanu Darka Kostića, navodeći da mu je za slikanje modni kreator tražio novac, a kako on to nije imao ponudio mu je da imaju seksualne odnose da se „malo maze“- kaže izvor „Blica“.

Kako dodaje naš sagovornik, dečak je navodno to odbio i pokušao da se odbrani.

- On je tada udario Kostića pesnicom u glavu i pobegao - kaže naš sagovornik.

Kako „Blic“saznaje, policija i tužilaštvo detaljno će proveriti navode obojice, ali i da li je možda Kostić i ranije napadao maloletnik­e tražeći da imaju seksualne odnose.

- Prema prvim informacij­ama postoje indicije da ovo nije jedini slučaj i to se proverava - kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, protiv Kostića je podignuta krivična prijava za polno uznemirava­nje u redovnom postupku.

Prema rečima Kostićevih komšija iz zgrade na Novom Beogradu gde živi, on je poznat kao muškarac kojem gotovo svaki dan u stan dolazi drugi mladić.

- Viđamo svaki dan ovde mladiće koji idu kod Kostića. Svi su mali, mršavi, ko zna da li su punoletni. Dolaze kod njega i ostaju do kasno uveče - kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia