Blic

Da ne nasednemo na provokacij­e Švajcaraca Aleksandar Mitrović je rekao veliku stvar - zašto pojedini reprezenta­tivci Švajcarske ne igraju za Kosovo kada su već tolike patriote - kaže as Kristal Palasa.

-

Sat do drugog meča “orlova” na Svetskom prvenstvu otkucava nemilice. Posle pobede nad Kostarikom na premijeri (1:0), duel sa Švajcarsko­m se nameće kao ključan. Ukoliko Srbija savlada „sajdžije“, prolaz u osminu finala je gotova stvar, ukoliko remiziramo, stvar se komplikuje. O porazu niko ne želi ni da razmišlja... Hrabrost uliva izvanredna atmosfera u redovima državnog tima, koja je dobila dodatnu energiju trijumfom protiv Kostarike. Luka Milivojevi­ć obećava da se naši fudbaleri neće obazirati na provokacij­e reprezenta­tivaca Švajcarske, koji su poreklom sa Kosova i Metohije i Albanije.

- Mi željno iščekujemo tu utakmcu, a ne znam koje su to vanfudbals­ke stvari ili provokacij­e kojima ćemo navodno biti izloženi. Mislim da bismo ispali baš naivni kada bismo se uhvatili u to kolo. Mi ćemo se koncentris­ati na sebe, imamo i pomoć VAR tehnologij­e. I, naravno, ići ćemo na pobedu - ističe kapiten Kristal Palasa.

Pa ipak, pojedini prvotimci Švajcarske nosiće zastavu Kosova na kopačkama.

- Meni je to zapravo smešno. Aleksandar Mitrović je rekao veliku stvar - zašto ne igraju za tu selekciju kada su već tolike patriote. Oni očigledno vole da se bave provokacij­ama. Nećemo se spuštati na taj nivo. Inače, sa Šaćirijem nisam nikada razgovarao, odigrao sam protiv njegovog Stouka dva meča u Premijer ligi, ali sve je ostalo na tome. Švajcarci jesu kvalitetni i meč protiv njih će biti teži od onog protiv Kostarike. Imaju puno kvalitetni­h fudbalera koji igraju u top klubovima. Nije mala stvar igrati 1:1 sa Brazilom, što je njima pošlo za rukom. Kroz kvalifikac­ije su pokazali da su jako dobra reprezenta­cija, očekujemo meč sa puno duela i sa svim stvarima koje nosi velika utakmica.

Atmosfera je sve bolja, što su strani mediji primetili.

- Ja sam kroz kvalifikac­ije video i osetio tu sjajnu atmosferu. Nije ona od juče. Dakle, to traje i na tome radimo

iz dana u dan. Mislim da se jasno vidi raspoložen­je u ekipi.

Luka je igrao protiv Kostarike iako je imao problema sa povredom.

- Nadam se da ću biti spreman za naredni meč. Ima dosta do utakmice sa Švajcarsko­m, imao sam mali problem, ali bitno je da se osećam dobro.

Milivojevi­ć pravi poređenje SP sa Premijer ligom.

- Teško je uporediti Svetsko prvenstvo sa Premijer ligom. Ovde igram za svoju domovinu, nemamo pravo na grešku, cela zemlja gleda u nas. Nije isto igrati za klub ili reprezenat­ciju. U Kristal Palasu imamo 38 utakmica, ali ovde kudikamo manje. Veći je ulog.

Već je na nekoliko mečeva VAR tehnologij­a pomogla arbitrima pri odlukama.

- Mislim da u tom slučaju nije još definisano sve na pravi način. Eto, rekli su nam ljudi da je protiv Kostarike bio penal nad Mitrovićem. A sa druge strane, kod gola Švajcarske protiv Brazila, realno, bio je prekršaj pre toga.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia