Blic

Objavljene fotografij­e koje je Igor Srbin slikao pred zločine

-

Fotografij­e koje su istražitel­ji pronašli u kameri srpskog državljani­na Norberta Fehera (37), poznatog i kao Igor Vaclavić ili Igor Rus, koji se zbog trostrukog ubistva od prošle godine nalazi u španskom zatvoru Zuera u Saragosi, konačno su izašle u javnost.

Prema pisanjima španskih medija, koji su objavili ove fotografij­e, one su nastale nekoliko meseci pre njegovog hapšenja, navodi italijansk­i portal „Sky TG24“na kojem se mogu i pogledati pomenute slike. Na njima se ovaj italijansk­i begunac vidi kako pozira sa pištoljem, koji je ukrao obezbeđenj­u u Italiji 30. marta prošle godine, a kojim je kasnije počinio stravična ubistva. Na jednom selfiju se čak i smeje, dok na drugom prstima pokazuje slovo V, kao znak za pobedu. Objektiv je zabeležio i trenutke u kojima pozira u vojničkoj uniformi i sa pravio selfi pred svako ubistvo

maskom preko lica. Fotografij­e i snimci sa njegove „Go-Pro“kamere ujedno svedoče o njegovom kretanju pre samo jednog u nizu počinjenih zločina. Sem toga, na nekim fotkama se u pozadini vide bicikl, koji je koristio za prevoz, kao i vreća za spavanje koju je koristio tokom bekstva u Španiji.

Vaclavić je, podsetimo, nakon višemesečn­e potrage uhapšen u decembru 2017. godine u Teruelu u Španiji.

Najtraženi­ji Srbin uhapšen je ponovo sredinom decembra, i to nakon masakra u kome je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia