Blic

Petković ceni Srbiju, ali sprema ofanzivu

Meč u Kalinjingr­adu će početi ista postava koja je igrala sa Brazilom. Jedino je pod znakom pitanja iskusni Valon Behrami koji ima problem sa mišićem.

-

Švajcarski selektor Vladimir Petković kaže da ne mora posebno da motiviše svoje fudbalere pred večerašnji meč sa Srbijom. Razlog nije u imenu i istoriji rivala, već u činjenici da bi „sajdžije“pobedom praktično obezbedile plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

- Dobro poznajemo Srbiju, ali sam siguran da i oni znaju sve o nama. Mi ništa ne krijemo. Protiv Brazila smo igrali svoju igru, a potrudićem­o se da tako bude i sa Srbijom koja ima dosta kvalitetni­h fudbalera, kao i tri boda iz prvog meča rekao je Petković.

Švajcarci još strepe da li će veteran Valon Behrami biti spreman za meč. Behrami, kojem je ovo četvrti Mundijal, vodio je bitku sa Nejmarom, ali se posle meča požalio na bol u mišiću. Doktori su rekli da se oporavio, međutim, pitanje je da li ima dovoljno snage da se na terenu bori sa deset godina mlađim Sergejem Milinković­em Savićem.

Behrami je za švajcarske medije rekao da je svestan da svi na terenu očekuju fudbalski rat, ali da se to neće dogoditi.

- Mi smo pre svega sportisti i uzori mladima. Dobro znam za tenzije između Srbije i Kosova, ali ja sam fudbaler švajcarske reprezenta­cije - izjavio je 33-godišnji Behrami.

Petković, kao ni Mladen Krstajić, nije želeo da položi karte na sto i otkrije startnu postavu za meč u Kalinjingr­adu. Ako Behrami bude spreman, gotovo je sigurno da će se pojaviti sa fudbalerim­a koje je izveo pred Brazil. Jedina promena je što bi Šaćiri trebalo da igra u sredinu, a ne po krilu.

Mi smo fudbaleri i neće biti rata na terenu, kaže Valon Behrami

 ??  ?? vladimir petkoviĆ zna startnih
vladimir petkoviĆ zna startnih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia