Blic

Srećni Košta za tri boda

-

„Crvena furija“je imala dosta problema da probije odbranu rivala koji se često branio i sa desetorico­m igrača. Odlučujući gol postignut je u 54. minutu.

Španija i na drugom meču ali je napucao Koštu, od kog na Svetskom prvenstvu nije se lopta odbila u protivničk­u ličila na sebe. Posle 3:3 sa mrežu za prednost od 1:0. Portugalom, „crvena furija“je pobedila Iran sa 1:0 (0:0) u fudbalskoj predstavi koja se neće dugo pamtiti.

Iranci su se od početka branili sa desetorico­m i uspevali da odole sve do 54. minuta kada je

Dijego Košta postigao treći gol na Mundijalu. I to na veoma srećan način. Defanzivac Irana je poželeo da izbaci loptu, Uspeli su Iranci da zatresu protivničk­u mrežu nedugo posle vođstva „furije“, ali je on poništen zbog ofsajda u kom se našao Said Ezatolahi. Krenuli su Iranci da slave pogodak, ali je posle pregledava­nja snimka bilo jasno da on opravdano nije priznat.

Do kraja, Španci su uspeli da umrtve igru i stignu do prve pobede koja praktično znači i plasman u osminu finala, jer u poslednjem kolu igraju sa Marokom koji je eliminisan sa Svetskog prvenstva. - Nismo ni mogli da igramo bolje jer su naši rivali odugovlači­li. Gledali su samo kako da potroše vreme, valjali su se po terenu. Kao da mi ne bismo voleli da smo pobedili na drugačiji način? U svakom slučaju, pamtiće se samo tri osvojena boda - rekao je kapiten Španaca Serhio Ramos.

Portugal i Španija su izjednačen­i na vrhu tabele B grupe sa po četiri boda i gol-razlikom 4:3, tako da će prvog u grupi rešiti poslednje kolo. Senegalka Fatma Samura, prva žena generalni sekretar FIFA, pokazala je da ume s loptom. Ona je na otvaranju terena na Crvenom trgu postigla gol, ali je prilikom šuta ostala bez cipele. Bilo kako bilo, na semaforu je pisalo 2:0.

 ??  ?? selektor tite je dobio zeleno svetlo doktora da nejmara (na slici) stavi u startnu postavu, iako je napadaČ brazila propustio dva treninga zbog obnovljene povrede Članka Šmajhel, Larsen, Kristensen, Kjer, Dalsgard, Šene, Dilejni, Eriksen, Sisto, N....
selektor tite je dobio zeleno svetlo doktora da nejmara (na slici) stavi u startnu postavu, iako je napadaČ brazila propustio dva treninga zbog obnovljene povrede Članka Šmajhel, Larsen, Kristensen, Kjer, Dalsgard, Šene, Dilejni, Eriksen, Sisto, N....

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia